Hoe is het om te wonen in Lommel?

Onbekend is onbemind? Niet als het van ons afhangt. We vertellen je daarom vandaag aan de hand van enkele cijfers en weetjes hoe het is om te wonen in zandstad Lommel, een van de meest noordoostelijke steden van het land. Veel ontdek- en leesplezier!

Zimmo

Facts & figures

Lommel telt 35.677 inwoners en is daarmee qua inwoners de twaalfde grootste gemeente van Limburg. De oppervlakte is 102,28 m2, wat haar op dat vlak de derde grootste gemeente van de provincie maakt.

 

In de rustige kern van Lommel-Centrum vind je rond het unieke driehoekige marktplein verschillende horecagelegenheden, de neogotische Sint-Pietersbandenkerk, een historisch stadhuis en vooral een prachtig glazen huis met een glazen toren van 30 meter genaamd… GlazenHuis.

 

Verder vinden we in Lommel ook nog onder meer cultureel centrum De Adelberg, een bioscoop, verschillende kleinschalige musea en een ruim aanbod aan kleuter-, lagere- en middelbare scholen.

 

Lommel ligt op zo’n 40 km of 45 min rijden van provinciehoofdstad Hasselt, via de Noord-Zuidverbinding N74. De expressweg N71 verbindt Lommel in 25 min met Geel en de E313-autosnelweg. Trek je graag de grens over, dan ben je in 30 min in Eindhoven.

 

De highlights

Wie is er nog nooit in de Lommelse Sahara geweest, of heeft er op zijn minst nog geen foto van gezien? Dit unieke zand- en duinlandschap is een van dé highlights van België, met rondom één groot avonturenbos. Wandelen, fietsen of tal van recreatieve activiteiten: hier ben je ongetwijfeld een hele dag (en veel langer) zoet. Lommel is een echte bos- en heidestad, waar je elk jaar weer nieuwe natuurlijke plekjes kan ontdekken.

 

In de gezellige binnenstad van Lommel kan je niet heen om het GlazenHuis met haar toren van 30 meter hoog. Zandwinning was en is een van de belangrijkste economische troeven van de stad, en daarover leer je alles in dit architecturale pareltje. Je vindt hier niet enkel de toeristische dienst, maar ook verschillende glaskunstwerken en -tentoonstellingen én een van de grootste verzamelingen van zandsoorten ter wereld.

 

Dagje shoppen? Dan kan je terecht in de Kerkstraat, of met de auto naar Hasselt, Eindhoven, Roermond of Maasmechelen.

 

(Z)immo in Lommel

Lommel ligt in een prachtige natuurlijke omgeving, trekt vrij veel Nederlanders aan maar is niet fantastisch ontsloten: de dichtstbijzijnde autosnelweg is al snel een half uurtje rijden. Dat het behoorlijk betaalbaar om aan de rand of zelfs in de binnenstad van Lommel te wonen. Gemiddeld betaal je €332.235 om een huis te kopen in Lommel. Een appartement kopen in Lommel kost gemiddeld €242.072 . Wil je liever huren in Lommel? Dan kost je gemiddeld €745.

 

Liever ergens anders wonen in Limburg? Zimmo heeft een groot aanbod in deze prachtige provincie!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer