Een extra verkeersbord duidt in Oostende aan dat je je wagen hooguit vier uur mag opladen, en dat met een blauwe parkeerschijf achter je voorruit.
Volledig scherm
PREMIUM
Een extra verkeersbord duidt in Oostende aan dat je je wagen hooguit vier uur mag opladen, en dat met een blauwe parkeerschijf achter je voorruit. © Benny Proot

Elektrisch rijden dreigt duurder te worden door wirwar aan regels: elke stad pakt ‘laadpaalklevers’ op eigen manier aan

Wie zijn elektrische wagen op straat parkeert en oplaadt, doet maar beter eerst grondig zijn huiswerk. Overal in Vlaanderen gelden er andere regels en tarieven, zo blijkt uit een rondvraag door HLN bij verschillende steden. Van eindeloos gratis blijven staan tot vier uur gratis met parkeerschijf of gratis tot de parkeersensor daar anders over beslist. Het is een kluwen, dat niet zonder gevolgen blijft. Hoe zit dat precies in de verschillende steden? En wat is de oplossing?

103 reacties

  • René Verhoeven

    5 maanden geleden
    Het grootste nadeel aan EV's blijft bestaan nl de lage energiedichtheid van accu's, dat leidt tot veel te groot gewicht dat moet meegenomen worden, te lage range met als gevolg veel te vaak moeten laden en laden duurt veel te lang/ Productie van accu's is zeer milieu belastend. We moeten van die accu's af, waterstof is enige oplossing in toekomst, kan groen aangemaakt worden in verre landen met veel zon, wind en ruimte, is makkelijk te transporteren, snel te tanken en ook voor grote vermogens.
  • Geert Tamsyn

    5 maanden geleden
    Kinderziektes zijn er om opgelost te worden.
  • bert gorissen

    5 maanden geleden
    Dit is een politieke kwestie die het algemeen belang dient. Ze willen een zuiver klimaat, maken de mensen daar zot van en als de mensen beginnen te keren dan draaien ze hun kar. neem u verantwoordelijkheid minister Peeters.
  • Lucien Mertens

    5 maanden geleden
    Het is nog maar een begin, de volle rekening komt later wel, traag maar zeker.
  • Nickske Demeyere

    5 maanden geleden
    Enkel in België maken ze iets positiefs helemaal kapot. We hebben zoveel goeie voorbeelden bij onze buren, maar ze knn het gewoon niet. Ik wil ontbelgen