© tvo

Vrouw die kind (3) betastte in Waasland Shopping blijft aangehouden: “In mijn carrière als advocaat nog nooit zoiets gezien”

Sint-Niklaas -

De vrouw die maandag in Waasland Shopping een 3-jarig kind aanrandde, blijft aangehouden. Dat heeft de Dendermondse raadkamer vrijdag beslist. “Mijn cliënte betwist de feiten niet, maar reageert apathisch. Dit heb ik nog nooit gezien in mijn carrière”, zegt haar advocaat Ann Van de Steen. “Er werd dan ook een gerechtspsychiater aangesteld.”

Pieter Van Hecke

De 20-jarige Z.F. uit Temse pleegde maandagavond huiveringwekkende feiten in Waasland Shopping in Sint-Niklaas. De vrouw van Poolse afkomst betastte er in een kledingzaak een kind van amper drie jaar oud terwijl ze het ook nog probeerde te verstikken. Ze nam het kind lukraak uit een buggy en verstopte haar tussen de kledingrekken, waar ze ongestoord haar gang kon gaan.

S., die met zijn vrouw aan het winkelen was, zag het allemaal gebeuren en kon op tijd ingrijpen. “De vrouw hield haar hand op de mond en neus van het jonge meisje. Haar oogjes waren rood, het leek alsof ze het kind zou verstikken. Haar broekje was naar beneden. Ze was het meisje aan het betasten”, zegt S over de feiten. “Wat als mijn vrouw en ik ze niet hadden betrapt? Ze had dat kind vermoord.” Andere bronnen bevestigen dat ook de vrouw zich deel van haar kledij had ontdaan.

Gerechtspsychiater

S. slaagde erin de vrouw ter plaatse te houden in afwachting van de politie. “Heel die tijd heeft ze geen woord gezegd”, vertelt S. De vrouw werd niet veel later in de boeien geslagen en aangehouden wegens aanranding. Vrijdag moest zijn voor de Dendermondse raadkamer verschijnen die besliste om haar aanhouding met minstens een maand te verlengen.

In de rechtszaal hield ze haar stilzwijgendheid vol. “Mijn cliënt is heel apathisch. Ze ontkent de feiten niet, maar ze beseft de ernst van de feiten niet. Zoiets heb ik nog nooit in mijn carrière gezien”, zegt haar advocaat Ann Van de Steen. “Er werd een gerechtspsychiater aangesteld die haar mentale toestand verder zal onderzoeken.” Een voorwaardelijke invrijheidstelling is volgens de advocaat helemaal niet aan de orde. “Het is belangrijk dat zij nu de nodige begeleiding krijgt en het nodige onderzoek ondergaat”, aldus de advocaat, die ook nog meegeeft dat uit het dossier blijkt dat het meisje geen eerdere psychologische problemen had.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen