Vrouw (20) die kind (3) betastte in Waasland Shopping geeft toe dat ze al langer met pedofiele gedachten kampt

© tvo

Sint-Niklaas -

De 20-jarige vrouw die maandag in Waasland Shopping een 3-jarig kind aanrandde, blijft aangehouden. Dat heeft de Dendermondse raadkamer vrijdag beslist. De vrouw zou ook toegegeven hebben dat ze al langer met pedofiele gevoelens kampt.

PVS ABA

De feiten speelden zich maandagavond af in Waasland Shopping in Sint-Niklaas. De 20-jarige Z.B. uit Temse, een vrouw van Poolse afkomst, betastte er in een kledingzaak een kind van drie jaar oud terwijl ze het volgens een getuige ook nog probeerde te verstikken. Ze had het kind uit een buggy genomen en haar verstopt tussen de kledingrekken. Getuigen konden tijdig ingrijpen. Volgens bronnen had ook de vrouw zich gedeeltelijk uitgekleed.

LEES OOK. Vrouw (20) haalt kindje (3) uit buggy en randt het aan in Waasland Shopping: “Het leek alsof ze het kind zou verstikken”

Een getuige slaagde erin de vrouw ter plaatse te houden in afwachting van de politie. “Heel die tijd heeft ze geen woord gezegd.” De vrouw werd in de boeien geslagen en aangehouden wegens aanranding. Vrijdag verscheen ze voor de Dendermondse raadkamer, die besliste om haar aanhouding met minstens een maand te verlengen. Ze werd in verdenking gesteld van verkrachting en aanranding van de eerbaarheid.

LEES OOK. Expert over effect van aanranding in shoppingcentrum op driejarige: “Dit element is het geluk geweest”

Tijdens haar verhoor zou de jonge vrouw toegegeven hebben dat ze al langer pedofiele gevoelens heeft. Maar aan die gevoelens zou ze nooit eerder uiting gegeven hebben. De vrouw heeft een blanco strafregister en er is dus geen sprake van eerdere incidenten.

“Mijn cliënte beseft dat het niet door de beugel kan wat ze gedaan heeft”, zegt Lennert Dierickx, één van haar advocaten. “Het is enorm opmerkelijk dat het bij deze zedenfeiten om een bijzonder jonge vrouw gaat. Zulke feiten doen zich meestal niet in de openbaarheid voor, maar binnen de huiselijke sfeer in alle beslotenheid. Dat ze dit zo open en bloot doet in de een winkel, waar ze wist dat mensen haar zouden opmerken, geeft aan dat haar geestestoestand niet oké is.”

Collega-advocaat Ann van der Steen beaamt dat. “Dat ze plots een kindje uit een buggy neemt, toont aan dat het om zware problematiek gaat”, zegt ze. Tijdens de raadkamer werd dan ook beslist om een gerechtspsychiater aan te stellen om de geestestoestand van de vrouw te onderzoeken. Een voorwaardelijke invrijheidstelling is volgens de advocaat dan ook helemaal niet aan de orde. “Het is belangrijk dat zij nu de nodige begeleiding krijgt en het nodige onderzoek ondergaat”, aldus de advocaat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen