Ga naar de inhoud

"New teacher" Arthur Van Doren verrast met keuze voor Braxgata: "De uitdaging sprak me fel aan"

 vr 1 december 2023 12:20
Arthur Van Doren verlaat Bloemendaal.

Arthur Van Doren (29) is vanaf volgend seizoen weer op de Belgische hockeyvelden te bewonderen. Van Doren keert echter niet terug naar Dragons, waar het voor hem allemaal begon. Hij gaat voor 4 jaar in zee met Braxgata. "Ze zijn klaar voor de volgende stap en ik wil mijn steentje bijdragen."

Arthur Van Doren heeft de voorbije jaren zijn stempel gedrukt op het interationale hockey. Niet voor niets werd hij uitgeroepen tot beste speler van de wereld in 2017 en 2018.

 

Maar na 6 jaar Bloemendaal kriebelde het bij Van Doren om terug te keren naar ons land. "Ik voelde dat ik klaar was om weer naar België te komen en om hier mijn familiale leven voort te zetten", legt hij uit. "Het voelt als heel lang geleden."

 

Van Doren leerde de kneepjes van het vak bij Dragons. "Die periode is onaantastbaar. Hoe langer het geleden is, hoe mooier die herinneringen worden. Je romantiseert altijd het verleden."

 

Maar die romantiek heeft niet tot een terugkeer naar het oude nest geleid. Van Doren verrast met een transfer aan het einde van dit seizoen naar Braxgata.

 

"Braxgata is een team dat al jaren bouwt met een bepaalde visie. Ze zijn absoluut klaar voor een volgende stap en ik wil mijn steentje bijdragen." 

Ik bekijk het ook als een keuze voor een club en niet als een keuze voor waarom ik ergens niet aan de slag ga.

Arthur Van Doren

Van Doren heeft wel gepraat met Dragons, waar broer Loïc speelt. Wat gaf dan de doorslag? "Het is een optelsom. Ik bekijk het ook als een keuze voor een club en niet als een keuze voor waarom ik ergens niet aan de slag ga."

 

"Men mag absoluut niet denken dat ik Dragons nu een minder warm hart toedraag, nog geen halve procent. Er is niets gebeurd, maar de challenge bij Braxgata sprak me fel aan."

 

Vanuit het Brusselse moest Van Doren geregeld 3 uur pendelen tot in Bloemendaal. "Die reistijd van 3 uur ruil ik nu in voor een kwartiertje. Of 19 minuten als je pech hebt met de verkeerslichten", knipoogt de Red Lion.

 

"Bij Braxgata spelen ook 2 van mijn beste vrienden (Loïck Luypaert en Thomas Briels) en coach Philippe Goldberg heeft me opgeleid. Hij heeft me zien ontwikkelen en het triggert me dat ik nu ook in een latere fase van mijn carrière met hem kan werken."

Vuur bij de Red Lions

Arthur Van Doren tekent bij een team dat geen Europese topclub is. "Braxgata bouwt rustig aan de weg naar de top, maar ze hebben minder die geschiedenis zoals Dragons of Bloemendaal."

 

"Maar men denkt er niet op korte termijn. Men heeft een hele omkadering die voor succes moet zorgen. Dat is een aantrekkelijk geheel, al blijft het afwachten hoe de toekomst zich uitrolt."

 

In die toekomst is er nog altijd plaats voor de Red Lions. "Ik wil de ontwikkeling van de jonge generatie vanaf de eerste rij meemaken. We hebben een heel getalenteerd team waarbij het vuur is teruggekeerd", besluit de 232-voudige international.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: