Gert Geunens (Lindelhoeven) en Roy Van Chaze (Kadijk): “We verwachten een faire strijd op en naast het veld.”© Dick Demey

Plus ArtikelVoetbal: Lindelhoeven - Kadijk (tweede provinciale B): zaterdag 19.30 uur

Na inhaalrace van decennium: steekt Kadijk Lindelhoeven eindelijk voorbij als ploeg van Overpelt?

Pelt -

Al enkele weken is het hét gespreksonderwerp in Peltse sportmiddens. De voetbalderby tussen Lindelhoeven en Kadijk (2e prov. B) is sowieso de match van het jaar in Overpelt. Maar deze is wel heel bijzonder. Lindelhoeven ontvangt als leider in tweede provinciale B nummer twee Kadijk. “Veel animo, gezangen én een faire strijd op het veld”, vertellen verdedigers Geunens en Van Chaze.

Geert Stienissen

En dus speelt Gert Geunens (26) van Lindelhoeven gastheer voor Roy Van Chaze (29) van Kadijk. De gelijkenissen zijn groot tussen de twee gesprekspartners. Beiden zijn twintiger, verdediger, werkzaam in IT, jeugdproducten van hun club, vanaf hun achttiende speler in het eerste elftal én - niet onbelangrijk - getogen in Overpelt.

“En dus beseffen we maar al te goed was deze derby betekent”, opent Gert Geunens het gesprek. “De strijd om de beste van Overpelt te zijn, leeft in alle geledingen van de club. Zowel bij spelers als bij bestuur en jeugdwerking is derbywinst één van de doelen van het seizoen. Als we ons spel spelen en zoveel kansen als mogelijk creëren, moet derbywinst erin zitten. Ik voorspel een 2-1-zege voor Lindelhoeven.”

De strijd om de beste van Overpelt te zijn, leeft in alle geledingen van de club

Gert Geunens

Lindelhoeven VV

De voorspelling van een nieuwe Lindelse zege roept nare herinneringen op bij kapitein Van Chaze. Vorig seizoen puurde zijn Kadijk slechts één puntje uit de burenstrijd. Op eigen veld werden de troepen van trainer Kevin Ulenaers met 0-4 in de pan gehakt, om vijf maanden later 3-3 te spelen in Lindelhoeven. “Vooral die laatste partij spookt nog door mijn hoofd”, vertelt Van Chaze. “Aan één Lindels doelpunt ging een duidelijke fout vooraf. Wat mij betreft is het tijd voor revanche. Ik geloof dat we deze kans op derbywinst pakken door met 1-3 winnen.”

© Dick Demey

Achtervolger

Een zege zou Kadijk - dat twee punten achterstand telt in het klassement - meteen naar de leiding katapulteren in tweede provinciale B. “Niet enkel in deze competitie, maar zo lang als ik er speel, voert Kadijk een inhaalrace op buur Lindelhoeven. Op mijn vijftiende stapte ik met een volledige ploeg over van Overpelt VV naar het familiale Kadijk, dat in die periode een jeugdwerking opstartte. Intussen kwam er een state-of-the-art-accommodatie en dankzij vele sportieve versterkingen zijn we klaar om Lindelhoeven stilaan naar de kroon te steken. De club maakt er geen geheim van dat de promotie naar eerste provinciale ons doel is.”

De club maakt er geen geheim van dat de promotie naar eerste provinciale ons doel is

Roy Van Chaze

Kadijk

Bij Lindelhoeven zijn de ambities minder uitgesproken. De volkswijsheid wees blij met wat je hebt, want dat is al mooi, lijkt van toepassing op de rood-zwarte familie. “Wij zijn een gezellige club met veel leden, waarin de samenhang enorm is. Ik startte er als vijfjarige, doorliep alle jeugdreeksen en voetbal sinds mijn achttiende in het eerste elftal. Maar ook via onze reserven en vierdeprovincialer is er voor iedereen een plekje bij de club. Uiteindelijk is de top vijf ons doel. Met de eerste periodetitel pakten we al een prijs én die eerste plaats willen we verdedigen, maar het is te vroeg om te spreken over titelkansen.”

Over de derby zelf, waarvoor de Lindelse goalie Tanyu Burhan ondanks een beroepsprocedure geschorst blijft, zijn Geunens en Van Chaze duidelijk. “Er is veel animo met gezangen en plagerijen, maar we verwachten een faire strijd op en naast het veld.”

© Dick Demey

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer