© BELGA

“Er is een grote kans dat we Barcelona kloppen”, aldus Van Bommel, maar wat doet Antwerp tegen OHL?

Antwerp start zijn terugronde zaterdagavond, thuis tegen OH Leuven. Mark van Bommel blikte vrijdag alvast vooruit.

dvd

Van Bommel had goed nieuws in petto wat betreft Keita, De Laet en Vines. “Zij zijn ‘dicht bij’ inzetbaar”, zei de coach. Keita zou tegen zijn ex-club dus weleens zijn comeback kunnen maken. Valencia, Engels en Ondrejka blijven out. Of die laatste in 2023 nog zal spelen? “Net wel of net niet.”

Het was eind augustus, op speeldag vier, dat Antwerp OHL in de heenronde bekampte. Dat was nog met Avila en zonder Coulibaly en Keita. 1-1 werd het aan Den Dreef. De Great Old speelde een goeie eerste helft, maar gaf de controle nog uit handen en Sagrado maakte in het slot de openingsgoal van Janssen ongedaan. “Zwaar onnodig puntenverlies”, noemde Van Bommel het toen. Wat verwacht hij er nu van?

“De kans is groot dat we nog eens tegen een muur aanlopen. Óf ze zijn zo ingesteld óf wij dwingen hen achteruit. Het lukt ons gelukkig steeds beter om zo’n muur te slopen, omdat we stabieler en balvaster worden, maar ik hoop toch niet dat het negentig minuten zo zal zijn.”

© BELGA

Misschien verrast OHL-coach Oscar Garcia wel. De Spanjaard wil tenslotte meer in de stijl van FC Barcelona gaan spelen. “Maar, en dat moet je niet verkeerd opvatten, ik heb de indruk dat hij nog een beetje zoekende is naar de juiste formatie. Want hij heeft al verschillende systemen gespeeld. Het is ook moeilijk als je middenin het seizoen ergens toekomt.”

Ook de Champions League-campagne kwam nog even ter sprake. Van Bommel bevestigde zijn gevoel van na de nederlaag op Shakhtar: dat er voor de vierde match op rij meer in had gezeten. “Bekijk je het heel positief, dan hadden we al zes punten kunnen hebben”, zei de Nederlander. Nu is Antwerp uitgeschakeld, maar daarom is het een goeie zaak dat de afsluiter een thuismatch tegen Barcelona is. Zowel de spelers als de fans zullen nog heel gemotiveerd zijn.

“En er is een grote kans dat wij gaan winnen”, aldus een glimlachende Van Bommel. “Dat heb ik al gezegd en dat is gewoon zo. Omdat we, onder meer, voor eigen publiek. Je zag tegen Shakhtar en Porto al wat dat met de ploeg doet. Mede daardoor zijn we moeilijk te verslaan, en stel je eens voor dat dit stadion áf geweest was… (benadrukt) Maar Barcelona is voor later. Daar zijn we nu nog niet mee bezig.”

Eerst maar eens OHL kloppen. Wat zegt zijn gevoel voor díé match? “Ik heb altíjd het gevoel dat we gaan winnen. Alleen zeg ik het bijna nooit.” (grijnst)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer