Hans van der Mee© Opsporingverzocht.nl

Verdachte opgepakt 33 jaar na roofmoord op Rotterdamse ondernemer

De Rotterdamse politie heeft dinsdag een verdachte opgepakt voor de roofmoord op de 54-jarige ondernemer Hans van der Mee. Dat meldt het openbaar ministerie vrijdag. Van der Mee werd op 14 februari 1990 in zijn winkel met huishoudelijke apparatuur overvallen en doodgeschoten. De politie heeft een 59-jarige Rotterdammer opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij zijn dood.

Bron: BELGA

Van der Mee runde de winkel samen met zijn vrouw. Zij waren samen in de winkel toen die werd overvallen door twee mensen. Of er ook een andere verdachte in beeld is, is niet bekend.

De opgepakte verdachte is vrijdag voorgeleid. Hij blijft nog veertien dagen langer vastzitten. Hij zit in alle beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Vanwege de beperkingen en het onderzoeksbelang doet het parket geen verdere mededelingen, ook niet over hoe de politie de verdachte op het spoor is gekomen.

In meerdere opsporingsprogramma’s is afgelopen jaren aandacht besteed aan de zaak, waaronder afgelopen september in het tv-programma Opsporing Verzocht. 

Voor een gouden tip in de zaak was een beloning van 30.000 euro uitgeloofd. “Het is op dit moment nog te vroeg in het onderzoek om te kunnen melden dat de beloning wordt uitgekeerd”, aldus nog het parket.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer