© BELGA

Er zit een opvallend team achter het nieuwe Bob-lied van Helmut Lotti: een ex en een oude bekende

Helmut Lotti trekt dit jaar de Bob-campagne met het liedje Er hoeft maar 1 Bob te zijn. Maar achter het liedje zit een verrassend team.

Paul Demeyer

Zopas is met de Helmut Lotti-singleEr hoeft maar 1 Bob te zijn de nieuwe Bob-campagne op gang getrokken. De campagne is een initiatief van onder andere Vias, het voormalige Belgische Instituut voor Verkeersveiligheid. Stef Willems van Vias is tevreden met het resultaat: “Het is een oorworm die hopelijk een après-ski-hit kan worden met de boodschap dat drinken en rijden niet samengaan.“

(lees verder onder de clip van ‘Er hoeft maar 1 Bob te zijn’)

Ook Lotti jubelt erover op Facebook en hij doet een onthulling: “Ik heb de Nederlandse tekst geschreven voor Er hoeft maar 1 Bob te zijn. Maar voor de Franse vertaling Il ne nous faut qu’un seul Bob, kreeg ik hulp uit wel heel onverwachte hoek (voor mij niet echt, ik wist dat ze dat kon): Carol Jane Poe, merci beaucoup pour les paroles!”

Tweede echtgenote

Carol Jane Poe (50) was de tweede echtgenote van Lotti (54) – na zijn huwelijk met Kimberley Grosema, met wie hij een dochter heeft. Carol Jane Poe is de dochter van een Amerikaanse vader en Belgische moeder en verre familie van de beroemde schrijver Edgar Allan Poe. Ze ontmoette Lotti toevallig toen zij haar vader, een opticien uit Knokke met een liefde voor fotografie, hielp bij het fotograferen van een wieleraankomst. Het bleek om Lotti en zijn ploeg te gaan. Poe zei daarover destijds: “Helmut deed net een poging om met een Franstalige fan te praten toen ik hem zag. Het lukte niet zo best en dus heb ik hem geholpen.” Poe is deels Franstalig opgevoed.

(lees verder onder de foto)

Op16 februari 2001 touwden Helmut Lotti en Carol Jane Poe.© PN

Poe en Lotti gingen samen op reis, werden verliefd en trouwden in 2001. Ook voor de kerk – dat kon, want het huwelijk met Kimberly Grosema werd burgerlijk ontbonden én kerkelijk nietig verklaard. Maar vier jaar later scheidden Lotti en Poe. Toch zijn de bruggen niet helemaal opgeblazen, zo blijkt nu.

John Terra

Er hoeft maar 1 Bob te zijn is een compositie van John Terra, bekend van schlagers als De dag dat het zonlicht niet meer scheen en Is er een ander tussen jou en mij. “Eigenlijk had ik die Bob-compositie naar het team van Helmut doorgestuurd voor de nieuwe hard rock-cd van Helmut. Maar kijk, nu is de compositie gebruikt voor de Bob-campagne. Ook goed. Helmut schreef er een gepaste tekst bij. Dat komt goed uit, want zo kan ik mijn originele tekst nog gebruiken voor iets nieuws. Nee, ik verklap de originele titel niet, zie dat iemand anders ermee gaat lopen.”

(lees verder onder de foto)

John Terra.© Inge Kinnet.

In het verleden werkten Terra en Lotti al samen. Op zijn cover-cd zette Lotti zijn versie van Iemand heeft je pijn gedaan en Is er een ander tussen jou en mij? Terra is leverancier voor flink wat Vlaamse artiesten. Zo schreef hij Liefde is een kaartspel voor Lisa Del Bo, Like the wind, de eurovisiesongfestival-inzending voor Vanessa Chinitor en Hij speelde accordeon voor Luc Steeno.

John Terra treedt ook nog op. “Maar minder dan vroeger. Ik ben 72 en bewust aan het afbouwen. Ik heb alles gedaan en gezien. Tijd om meer aandacht aan mijn vrouw te geven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer