© BELGA

Wielerploeg Giant-Alpecin wordt Sunweb

Sunweb is de nieuwe hoofdsponsor van de wielerploeg die nu nog als Giant-Alpecin door het leven gaat. Dat maakte teammanager Iwan Spekenbrink maandag op de eerste rustdag van de Ronde van Frankrijk bekend. De reisorganisatie heeft zich voor minstens drie jaar verbonden aan het team dat met Tom Dumoulin zondag een spectaculaire ritzege boekte in de Tour. De naamswijziging gaat op 1 januari in.

Sunweb was sinds vorig jaar al één van de sponsors van de van oorsprong Nederlandse ploeg, die sinds de komst van Alpecin als medenaamgever op een Duitse licentie reed. De touroperator hoopt met de wielerploeg de bekendheid, onder meer in Duitsland, verder te verbeteren.

“Met dit partnerschap willen we ook een nieuwe markt van hartstochtelijke wielerfans bereiken, met daarbij de focus op Duitsland”, zei Gert de Caluwe, topman van Sunweb.

“We zijn trots op deze samenwerking”, aldus Spekenbrink, die in de Eiffel een opleidingscentrum opricht. “We willen jonge Duitse renners plus internationale talenten opleiden tot volwaardige prof. Doel is dat op 1 januari 2020 ten minste één van die renners deel uitmaakt van het WorldTour-team.”

Voor Giant-Alpecin rijden met Bert De Backer en Zico Waeytens twee Belgen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer