© REUTERS

Formule 1-team Williams houdt rookie Logan Sargeant langer aan boord, alle zitjes voor volgend seizoen zijn nu ingenomen

Logan Sargeant zal ook volgend seizoen achter het stuur van de F1-wagen van Williams zitten, zo maakte de Britse renstal vrijdagnamiddag bekend. De 22-jarige Amerikaan zette zijn krabbel onder een contract tot eind 2024.

Jens Heylen
Bron: BELGA

De aankondiging komt voor vele F1-fans als een verrassing, aangezien Sargeant in zijn allereerste seizoen in de koningsklasse van de autosport maar één WK-punt kon behalen. Zo werd de jonge Amerikaan tijdens de GP van de Verenigde Staten tiende tijdens zijn thuisrace in Austin. Bovendien overklaste zijn Thais-Britse ploegmaat Alexander Albon, die 27 WK-punten kon verzamelen, hem meermaals en werden verschillende van zijn races gekenmerkt door crashes. 

“Ik vind het geweldig om door te gaan bij Williams Racing voor het seizoen 2024”, reageerde Sargeant op zijn verlengd verblijf. “Het is tot nu toe een ongelooflijke reis geweest met het team en ik ben dankbaar voor de kans om me te blijven ontwikkelen als piloot binnen zo’n getalenteerde en toegewijde groep. “We hebben grote plannen voor de toekomst en ik kan niet wachten om het komende jaar bij te dragen aan het succes van het team.”

“Enorme vaardigheden”

Ook  teambaas James Vowles is blij dat Sargeant bij het team blijft. “Logan heeft laten zien over enorme vaardigheden te beschikken onder de druk van het wereldtoneel, waardoor hij perfect bij ons team past. We hebben veel vertrouwen in zijn capaciteiten en geloven dat we samen nog meer succes kunnen boeken in het komende seizoen.”

Door het verlengd verblijf van Sargeant bij Williams zijn nu alle zitjes voor volgend seizoen in de Formule 1 gevuld. Op de wissel tussen de Australiër Daniel Ricciardo en de Nederlander Nyck de Vries bij AlphaTauri na blijft iedere rijder bij zijn huidig team.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer