op de luchthaven van Zaventem© BELGA

Politieservers lagen vrijdag plat: geseinde passagiers konden niet onderschept worden op luchthaven

Politiezones over het hele land konden vrijdag een hele dag geen opzoekingen verrichten of processen-verbaal opstellen, door de combinatie van een elektriciteitspanne en werken aan het hoofdkantoor van de federale politie in Brussel.

wver
Bron: BELGA

“Heel wat politiezones en eenheden van de geïntegreerde politie hebben daarvan last ondervonden”, zegt An Berger, woordvoerster van de federale politie. De geïntegreerde politie is de optelsom van de federale en lokale politie. “Politiemensen hadden moeite wanneer ze de gegevens van een persoon wilden controleren. Of een bestuurder een rijverbod had bijvoorbeeld.”

Maar ook andere uitvoeringen konden vrijdag niet verricht worden, zoals op de luchthavens van Zaventem en Charleroi. Sinds de ochtend konden geseinde passagiers - zowel nationaal als internationaal - simpelweg niet worden opgepakt, aangezien het hele opzoekingssysteem niet werkte.

Tegen het einde van de dag werkte het systeem weer bijna zoals vanouds. “Maar we volgen de situatie nog van heel dichtbij op”, zegt Berger.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer