Aangeboden door HBVL Shop

Wijnexpert Alain Bloeykens tipt de beste wijnen voor het eindejaar

Het einde van het jaar nadert snel en in december hebben we veel gelegenheden om met elkaar te proosten. Dat doen we natuurlijk het liefst met heerlijke wijnen. Van sprankelend fris tot rijp en intens: hier zijn de top 4 wijnen die je volgens wijnexpert Alain Bloeykens dit eindejaar zeker moet proberen.

Mousserend – Champagne Bruno Lapoulle Brut Premier Cru, Trépail, Frankrijk 

Wist je dat er in een champagnefles zo’n 49 miljoen belletjes schuilen? Deze premier cru champagne uit Trépail in de Marnevallei is een symbool van weelde. Met zijn goudgele kleur en bruisende frisheid biedt deze champagne een smaakpalet van rijp fruit, amandel en een vleugje brioche. Perfect als start van je festiviteiten, vooral in combinatie met zalmtartaar of gebakken sint-jakobsvruchten.

Wit – Barrique Blanc de la Jasse 2022, La Jasse, Pays d’Oc, Frankrijk 

Voor de witte wijn tippen we een chardonnay met een subtiel vleugje eikenhout en een verrassende frisheid. De verfijnde tonen van citrus en vanille zorgen voor een harmonieus samenspel op de smaakpapillen. Deze Barrique Blanc is een uitmuntende keuze voor liefhebbers van houtige wijn om rijke visgerechten in saus te begeleiden.

LEES OOK. Zet in het najaar deze hartverwarmende gerechten op tafel 

Rood – Era Costana Gran Reserva 2016, Rioja, Spanje 

De eerste Riojawijn dateert al uit 1650, waardoor Spanje er altijd wel onlosmakelijk mee verbonden zal blijven. Deze traditionele Rioja, hoofdzakelijk van tempranillo, met een hint van garnacha en mazuela, heeft twee jaar gerijpt in eiken vaten en vervolgens nog vijf jaar in de fles. Het resultaat is een wijn met tonen van zwart fruit, cederhout en een perfect gebalanceerde afdronk. Ideaal te combineren met hertengebraad of een verrukkelijk haasgerecht.

Cadeautip – Kistje met 3 flessen Barolo, Paolo Guidi, Piemonte, Italië 

Barolo werd omschreven als de koning van de wijnen, en de wijn van de koningen. Dit kistje met drie verschillende Barolo’s is dan ook een origineel cadeau voor wijnliefhebbers. Alle flessen zijn geschikt voor een feestelijke gelegenheid. Vooral de Bussia Barolo valt op met zijn levendige tonen van rijp rood fruit, zachte kruiden en subtiele bitterheid. Deze wijn is een smaakvolle aanvulling bij gestoofd rundvlees of een heerlijke risotto met bospaddenstoelen.

 

Met deze vier uitstekende wijnen kan het eindejaarsfeest niet anders dan bruisend en memorabel zijn. Meer heerlijke wijnen aan scherpe prijzen vind je in de online wijnshop van Belang van Limburg. Proost op een schitterend eindejaar met deze pareltjes in je glas!

Gerelateerd

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws