© via REUTERS

Noord-Korea dreigt ermee Amerikaanse satellieten neer te schieten: “Zelfverdedigingsmaatregel”

Noord-Korea heeft er zaterdag mee gedreigd Amerikaanse spionagesatellieten neer te schieten als reactie op “elke aanval” op zijn eigen spionagesatelliet, die al tien dagen in een baan om de aarde draait.

jvh
Bron: BELGA

Noord-Korea bevestigt dat het elke operatie van de VS als een “oorlogsverklaring” zal zien, meldt het staatspersagentschap KCNA. De verklaring komt er nadat een Amerikaanse functionaris had gezegd dat de VS verschillende “omkeerbare en onomkeerbare middelen” hebben om “de ruimtecapaciteiten van een tegenstander te ontnemen en tegen te gaan”.

Het zou een verwijzing kunnen zijn Noord-Korea, dat er eind oktober in slaagde zijn eerste spionagesatelliet in een baan om de aarde te brengen na twee mislukte pogingen in mei en augustus.

“Als de Verenigde Staten proberen het legitieme territorium van een soevereine staat te schenden, dan zal Noord-Korea “zelfverdedigingsmaatregelen overwegen om de levensvatbaarheid van Amerikaanse spionagesatellieten te verzwakken of te vernietigen”, waarschuwde een woordvoerder van het Noord-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Na de succesvolle lancering van zijn eerste satelliet heeft Noord-Korea naar eigen zeggen belangrijke militaire locaties van de VS en Zuid-Korea en zelfs Rome kunnen observeren. Het land heeft echter nog geen beelden vrijgegeven die door de Malligyong-1 zijn gemaakt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer