Professor en expert partijfinanciering Bart Maddens (KULeuven).
Volledig scherm
PREMIUM
Professor en expert partijfinanciering Bart Maddens (KULeuven). © Photo News

Ook op Vlaams niveau krijgen de partijen extra geld: partijsubsidies via het Vlaams parlement stijgen in 2024 met 9 procent

PolitiekOok via het Vlaams parlement worden de partijkassen volgend jaar flink aangevuld. Dat blijkt uit de ontwerpbegroting die onze redactie kon inkijken. Zo stijgt de basissubsidie voor Vlaamse partijen met 9 procent tot zo’n 10 miljoen euro. Pittige bedragen die politici uit meerderheid en oppositie de wenkbrauwen doen fronsen. Worden de partijdotaties binnenkort bevroren?

105 reacties

  • Bart Laeremans

    4 maanden geleden
    De belastingen kunnen niet dalen, maar de partijsubsidies kunnen wel stijgen. En dan ondertussen ook nog eens paraderen met de aflossing van de schuldenberg van Antwerpen. Kunnen we die transfersommen eens nakijken ?
  • Rudy Steyleman

    5 maanden geleden
    De Vlaamse regering deelt enkel geld uit aan de rijken en aan zichzelf. De gewone werkmensen worden verder uitgeperst als citroenen. De kracht van verarming mag gaan stoppen.
  • Benny Deridder

    5 maanden geleden
    Da s een beter rendement dan van de staatsbon van september!
  • Jan peeters

    5 maanden geleden
    Ik geniet hier van, de Vlamingen krijgen wat ze vroegen ,De Wever heeft al 10 jaar geen functie opgenomen na zijn overwinningen, zijn enige doel is zoveel mogelijk kapot maken en hij is daar mooi in geslaagd, onderwijs, kinderopvang, zorg, ouderenzorg,..al wat menselijk is is kapot gemaakt. Terwijl pakt hij in Antwerpen heel wat extra mee en zadelt ons op met onbekwame mensen.De vorige federale regering liet hij vallen om Francken en Van Overtveld te redden een enorm begrotings gat als gevolg.
  • Ronny Ooijen

    5 maanden geleden
    Leonarda Van Opbroecke, ja zowel N(V)-Blabla als OpenVLD gooien met ons belastinggeld. Dat doen ze richting hun eigen partijkas. En jaarlijks 17 miljard euro aan subsidies uitdelen aan bedrijven die hier amper belastingen (max 3%) betalen is een kleinigheidje zeker? Carpe de Vlaming en lang leve de belastingbetalers, hé Leonarda?