Archiefbeeld© AP

Politie van Los Angeles zoekt naar seriemoordenaar die het gemunt heeft op daklozen

De politie van Los Angeles is op zoek naar een man die verdacht wordt van de moord op drie daklozen op één week tijd. Het politiekorps roept iedereen die op straat slaapt ook op om binnen een slaapplaats te vinden, of in ieder geval niet alleen buiten te blijven zolang de dader nog niet gevat is.

jvh
Bron: De Telegraaf

De drie slachtoffers werden zondag, maandag, en woensdag ’s ochtends vroeg doodgeschoten. Ze lagen allen alleen te slapen, ergens in een steegje of elders in de open lucht. Hoewel de moorden op verschillende plekken in de stad plaatsvonden, ziet de politie een verband.

“Dit is een moordenaar die daklozen als prooi ziet”, zei burgemeester Karen Bass vrijdag tijdens een persconferentie. “We vragen iedereen om contact op te nemen met vrienden of familieleden die op straat leven. Zij moeten van dit gevaar weten.” Noodopvangplekken voor daklozen in Los Angeles die normaal alleen beschikbaar zijn tijdens perioden van slecht weer, worden voorlopig ook geopend.

De politie vraagt inwoners van de stad ook om uit te kijken naar een donkere sedan. Op bewakingsbeelden die de politie deelt, is een man te zien. De FBI helpt ook mee met de zoektocht naar de verdachte, en probeert in kaart te brengen of er nog meer slachtoffers zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer