© GVA

Journalist Bruno Beeckman moet schuilen voor Russische bommen in Cherson: “Mensen vluchten zelfs niet meer”

“Het is nu twee uur ’s nachts hier in Cherson en de afgelopen drie uur werd de stad constant blootgesteld aan bombardementen.” Dat vertelt journalist Bruno Beeckman, die voor Gazet van Antwerpen verslag uitbrengt vanuit Oekraïne, in een videoboodschap. “Dit is hier de dagelijkse en nachtelijke realiteit.”

debn

Op enkele honderden meters van waar Bruno Beeckman zich schuilhoudt, vallen de Russische bommen op de stad Cherson. “Dit is de dagelijkse realiteit, maar vannacht waren ze extra hevig. Misschien ook wel na het geruisloze bezoek van president Volodymyr Zelensky waar hij ook zei dat Cherson, Mykolaiv en Odessa nooit nog in handen van Rusland zouden vallen.” Voorts laat Beeckman weten dat er volgens lokale media sprake is van één dode en dat hij bang was.

Ook zegt hij op zijn Instagrampagina dat je bij het opsteken van een sigaret de waarschuwing krijgt hoe slecht het is voor je gezondheid, “maar dat de sterke en mooie mensen van Cherson geen verwittiging krijgen bij aanvallen. Ze vluchten zelfs niet meer weg. Ze proberen gewoon kalm te blijven en opnieuw te slapen.”

© Instagram Bruno Beeckman

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER