© Isosport

Het kon niet blijven duren: Jonas De Roeck ontslagen als trainer van Westerlo na zoveelste nederlaag

Jonas De Roeck is niet langer trainer van Westerlo. De 43-jarige coach werd ontslagen daags na de nederlaag tegen Anderlecht. Na een constructief overlegmoment besloot Westerlo om de samenwerking stop te zetten met de Roeck, die er sinds juli 2021 trainer was.

Maarten Vanhoof Kersten Steurbaut

De Roeck leidde vanmorgen nog gewoon de training en was al bezig met de voorbereiding van de wedstrijd tegen Kortrijk. Vanmiddag is hij op de hoogte gebracht van zijn ontslag. De Roeck had zelf al aangegeven dat hij een stap opzij zou zetten als hij zelf geen uitweg meer zag, maar dat was dus niet het geval.

Westerlo staat voorlaatste met slechts elf punten uit zestien wedstrijden. De Kemphanen konden dit seizoenen nog maar twee keer winnen en verloren al negen keer. KV Kortrijk kan later vandaag, mits winst bij Eupen, de rode lantaarn doorgeven aan Westerlo.

In een statement geeft Westerlo meer uitleg bij het ontslag. “Gedurende zijn twee jaar als hoofdcoach bij KVC, stond de Roeck mee aan de wieg van het mooie parcours dat onze club de laatste jaren wist af te leggen, met onder meer de promotie naar de hoogste klasse in 2022 en het succesrijke seizoen 2022-2023, waarin onze Kemphanen zich tot één van de grote revelaties ontpopten met knap en attractief voetbal.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Die goede lijn kon ondanks een sterke en gedreven wil dit jaar jammer genoeg niet verdergezet worden. Daarom besloot de club na een constructief overlegmoment om de samenwerking stop te zetten. De volledige clubwerking wil graag Jonas bedanken voor zijn inzet en geleverde werk gedurende de afgelopen jaren waarmee hij mede Westerlo opnieuw op de kaart wist te zetten op het hoogste niveau en wil hem dan ook veel succes wensen in het verdere verloop van zijn carrière.”

“KVC Westerlo gaat nu op zoek naar een nieuwe hoofdcoach om de draad weer op te pikken richting het uitgestippelde traject waar de club zowel op infrastructuur als sportief vlak de voorbije jaren was ingeslagen, om zo opnieuw attractief eersteklasse voetbal naar de Kempen te brengen en te behouden.”

Vierde trainersontslag

Voor De Roeck was Westerlo zijn vierde club als hoofdtrainer. Eerder leidde hij amateurploegen Lyra (2015-2016) en Berchem Sport (2016-2017) en was hij in de Jupiler Pro League een seizoen coach van STVV (2017-2018). Nadien volgden drie seizoenen bij Anderlecht. Daar was hij aan de slag als achtereenvolgens beloftencoach en assistent bij het eerste elftal.

De Roeck is de vierde coach die dit seizoen aan de deur wordt gezet bij een club in de Jupiler Pro League. Eerder werden Edward Still (KV Kortrijk), Marc Brys (OH Leuven) en Steven Defour (KV Mechelen) bedankt voor bewezen diensten. Hun vervangers waren respectievelijk Glen De Boeck, de Spanjaard Oscar Garcia en de Kosovaar Besnik Hasi. Vier dagen voor de seizoensstart wisselde RWDM al Vincent Euvrard als coach in voor de Braziliaan Claudio Caçapa.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer