© Stef Van Overstraeten

Fietser overleden na aanrijding door trein in Zele: "Al derde ongeval in vijf dagen tijd aan Oost-Vlaamse overweg"

Aan een overweg in Zele is een fietser verongelukt toen hij wilde oversteken, ondanks het belsignaal, het rode licht en de gesloten slagbomen. Het treinverkeer tussen Dendermonde en Lokeren lag daardoor een tijd stil. "Het is al het derde ongeval aan een spoorweg in Oost-Vlaanderen in nog geen week", zegt Frédéric Petit van spoorwegbeheerder Infrabel, "ook al blijven we iedereen waarschuwen".

Vier dagen na het dodelijk ongeval aan een overweg in Lokeren, is alweer een dode gevallen aan een spooroverweg. Het zou gaan om een oudere man, die op de middag met zijn fiets aan de hand een overweg in Zele nog wilde oversteken. De politie onderzoekt nog de precieze omstandigheden van het ongeval. Infrabel zegt dat de lichten en slagbomen aan de overweg normaal hebben gefunctioneerd.

Het treinverkeer tussen Lokeren en Dendermonde werd een tijdlang stilgelegd in beide richtingen. Rond 15.35 uur werd het treinverkeer hernomen, maar Infrabel waarschuwt dat er wel nog gevolgvertragingen mogelijk zijn. 

Respect voor de regels aan overwegen van levensbelang

"Het is zo jammer dat dergelijke ongevallen blijven gebeuren", zegt Frédéric Petit van Infrabel. "We waarschuwen iedereen heel regelmatig dat het levensgevaarlijk kan zijn een overweg over te steken als het belsignaal al klinkt, het rode licht brandt en de slagbomen naar beneden staan."

Het is intussen het derde ongeval aan een overweg in Oost-Vlaanderen, in vijf dagen tijd. Vorige dinsdag kwam een vrouw om het leven op een overweg in Lokeren. En dezelfde dag werd in Nieuwkerken-Waas een auto op een overweg aangereden door een trein. De bestuurster raakte daarbij gewond."

"We begrijpen het echt niet dat nog zo veel mensen de regels niet respecteren. De ongevallen zouden hen toch moeten doen beseffen dat het levensgevaarlijk is", besluit Petit nog. 

Meest gelezen