© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Agressieve automobilist geeft buschauffeur enkele rake klappen: “Komt helaas wel vaker voor”

Een chauffeur van De Lijn heeft vrijdagavond in Destelbergen klappen gekregen van een agressieve automobilist. Er zaten geen reizigers op de bus toen het incident gebeurde.

Sander Luyten

De buschauffeur was aan het terugrijden naar de stelplaats toen hij het aan de stok kreeg met een automobilist. Wat er precies gebeurde, is voorlopig onduidelijk, maar de automobilist slaagde erin op de bus te geraken. “De chauffeur kreeg enkele rake klappen, maar kon de agressieve man uiteindelijk van zijn bus krijgen”, zegt Ine Pieters, woordvoerster van De Lijn.

De chauffeur zette zijn tocht naar de stelplaats verder, maar de automobilist bleef hem achtervolgen. “Gelukkig waren er verschillende collega’s aanwezig in de stelplaats”, zegt Pieters. “Daardoor bleef het bij verbale agressie, waarna de automobilist weg reed. Onze chauffeur werd naar de spoed gebracht, maar er is voorlopig geen sprake van arbeidsongeschiktheid.”

Camerabeelden

Er zijn camerabeelden van het incident op de bus, maar om privacy-redenen kunnen die pas maandag bekeken worden. “Die zullen hopelijk uitsluitsel geven. De buschauffeur zegt dat hij is klemgereden, maar daar hebben we nog geen zekerheid over. De beelden zullen ook overgedragen worden aan de politie.”

Buschauffeurs die klappen krijgen, het is helaas iets dat vaker voorkomt, zegt Pieters: “Helaas krijgen heel wat mensen met een publieke functie af en toe te maken met agressie. Niet alleen medewerkers van De Lijn, maar ook bijvoorbeeld personeel van de NMBS, ambulanciers of brandweermannen. We hebben al verschillende keren aangekaart dat zoiets niet kan getolereerd worden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer