Doelman Tom Vandenberghe kopt KV Kortrijk in slotfase naar belangrijk punt tegen Eupen: “Raar om te zeggen maar ik geloofde er echt in”

Doelman Tom Vandenberghe kopt KV Kortrijk naar een belangrijk punt in de strijd om het behoud. Daarmee bezorgt hij zijn ploeg een deugddoend punt na een zwakke wedstrijd. De rode lantaarn blijft wel in handen van KVK.

Elian Coussement

Het was koud Am Kehrweg. Gelukkig kon de pers zich voor de wedstrijd opwarmen met een overheerlijke én bovendien warme Goulashsoep. De spelers gaven de journalisten en het aanwezige publiek in het begin van de wedstrijd niet veel om warm van te worden. Eupen had het overwicht, maar echt groot gevaar liet 20 minuten op zich wachten. Möhwald zag de dribbelvaardige Nuhu alleen staan en speelde hem aan. De Ghanees stormde naar het doel van Vandenberghe af en vuurde een kogel af naar zijn kooi. Helaas zag hij het schot een metertje naast vliegen. KVK kreeg de hele wedstrijd geen grip op de snelle Eupense spits.

De thuisploeg bleef het overwicht behouden in de eerste helft. Toch werden de reflexen van Vandenberghe niet vaak getest. Dan maar naar binnen na een weinig vermakende eerste 45 minuten. In de hoop dat de goulash nog niet op was.

Kadri kapitein af

Gelukkig was die nog niet op en konden we met verse moed beginnen aan de tweede helft. De spelers van KV Kortrijk beseften ook dat hun eerste helft niet om aan te zien was en begon goed aan de tweede helft. De uitploeg trok onder leiding van Kadri het laken wat meer naar zich toe, maar kon er geen kansen uit puren. Eindelijk was de Algerijn eens te zien. Zijn aanvoerdersband werd van hem afgenomen in de hoop de druk wat van zijn schouders weg te halen.

Toch zagen we niet veel beterschap in het spelverloop. Slordig balverlies bij beide ploegen, ongevaarlijke kansen en weinig creativiteit. Dat was het wedstrijdbeeld tot 20 minuten voor affluiten. Plots kwam er wat animo in de match. Finnbogason knalde het leer tegen de paal en in de herneming werkte Palsson de bal binnen, 1-0. Eupen stevende af op een belangrijke zege. Tot minuut 93. Doelman Vandenberghe trok op hoekschop mee naar voren en kopte het leer binnen. De held van de avond sleepte een punt uit de brand voor zijn ploeg.

Eupen: Slonina, Davidson, Palsson, Baiye (59’ Pantovic), Nuhu (86’ Deom), Möhwald (59’ Christie-Davies), Magnee, Keita, Kral, Finnbogason (78’ Charles-Cook), Paeshuyse.

KV Kortrijk: Vandenberghe, Mampassi, Silva, Radovanovic (85’ Avenatti), Alebiosu (45’ Mehssatou), Kana, Malinov (74’ Mighten), De Neve, Ojo, Kadri, El Idrissy (69’ Davies).

Doelpunten: 68’ Palsson 1-0, 93’ Vandenberghe (Kadri) 1-1.

Gele kaarten: 15’ Kana (overtreding), 33’ Kral (overtreding).

Rode kaarten: geen.

Scheidsrechter: Nathan Verboomen.

Vandenberghe: “Ik geloofde er echt in”

“Bij mijn eerste poging denk ik al: ‘Het is toch niet waar, ik kon hier gescoord hebben’”, aldus held Tom Vandenberghe na afloop. “Dan was ik aan het denken ‘Nog een corner, nog een corner’. Het was misschien raar om te zeggen, maar ik geloofde er echt in. En dan nog winnen ook, met een beetje geluk. Onze tweede helft was niet goed, maar we zijn wel blij met dat punt. Anders stond Eupen weer drie punten verder en dan wordt het nog moeilijker om ze in te halen.”