© EPA-EFE

“Taylor Swift verdiende alleen door Spotify al 83 miljoen euro”

Taylor Swift heeft dit jaar alleen al met haar miljarden streams op Spotify al meer dan 91 miljoen dollar (zowat 83 miljoen euro) opgestreken. Dat schrijft Variety op basis van een ruwe berekening. Vertegenwoordigers van Spotify en de zangeres zelf hebben vooralsnog niet gereageerd op de cijfers, schrijft het vakblad.

wver
Bron: Telegraaf

Tot en met november, de maand waarin het jaarlijstje van Spotify verscheen, had Swift iets meer dan 26 miljard streams op het muziekplatform. Variety rekende uit dat dit met 0,35 dollarcent per stream uitkomt op een totaal van 91,35 miljoen dollar. De berekening is niet officieel, maar komt volgens het vakblad wel in de buurt van de daadwerkelijke omzet.

Woensdag raakte bekend dat Swift, zowel in België als wereldwijd, afgelopen jaar de populairste artiest op Spotify was. Wereldwijd liet de Amerikaanse zangeres Bad Bunny en The Weeknd achter zich. Cruel summer is daarbij haar meest gestreamde nummer wereldwijd op de zesde plaats. Ze is meteen ook de enige artiest met twee albums in de wereldwijde top 10 met Midnights (2) en Lover (7). (Lees verder onder de foto)

© AFP

In het jaarlijstje van Spotify, dat van januari tot en met november wordt bijgehouden, stond Swift in ons land boven The Weeknd en drie Franse muzikanten: Jul, Ninho en David Guetta. Damso staat op plaats 6, en is daarmee de meest gestreamde Belgische artiest door een lokaal publiek. Gevolgd door Drake (7), en de winnaar van vorig jaar, Ed Sheeran (8).

Bij het Belgische publiek waren naast Damso ook Hamza (13), Metejoor (35), Camille (40), Lost Frequencies (41) en Pommelien Thijs (47) populair. Die laatste pakt ook een grote overwinning. Haar debuutalbum Per ongeluk is het meest gestreamde album door het Belgische Spotifyluisteraars. De tweede plaats gaat naar een andere Belgische artiest: Hamza en zijn album Sincèrement, wat ook het vijfde meest afgespeelde album in Frankrijk is. Miley Cyrus staat op drie met Endless summer vacation.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer