Dode en chaos op de weg door zware sneeuwval in zuiden van Duitsland, skigebied gesloten wegens lawinegevaar

De verkeerschaos door de hevige sneeuwval in het zuiden van Duitsland heeft volgens de media een eerste dodelijk slachtoffer geëist. Een 54-jarige automobilist slipte op een gladde snelweg in Baden-Württemberg en knalde tegen een medeweggebruiker. Hij overleed ter plekke.

wver
Bron: BELGA

De politie van Oberbayern meldde zaterdag veel ongelukken, de meeste met alleen blikschade en slechts weinig gewonden. Op de grote doorgaande wegen A6, A8 en A9 ontstonden kilometerslange files. Mensen wordt aangeraden thuis te blijven. Wie onderweg in de problemen komt, moet lang wachten op hulpverlening. (Lees verder onder de foto)

© AP

“Ga alleen de weg op als het niet anders kan”

In sommige delen van Zuid-Beieren is het rijden met sneeuwkettingen of vierwielaandrijving zelfs riskant. Een woordvoerder van het Beierse Rode Kruis sloot zich volgens de nieuwssite DerWesten bij de oproep van de politie aan om alleen in de hoogstnodige gevallen de weg op te gaan. (Lees verder onder de foto)

© REUTERS

De Duitse spoorwegen voorzien door het barre winterweer, met op veel plaatsen meer dan een halve meter sneeuw, nog zeker tot maandag moeilijkheden in het zuiden van het land. (Lees verder onder de foto)

© AP

Vliegverkeer München stilgelegd

Ook op de luchthavens van München en Frankfurt blijft de overlast voor reizigers voorlopig groot. In München kunnen in elk geval tot zondagmorgen 6 uur geen vliegtuigen landen of opstijgen. In de regio zitten duizenden huishoudens zonder stroom, doordat omgevallen bomen bovenleidingen hebben vernield. (Lees verder onder de foto)

© REUTERS

Lawinegevaar

Het Zugspitze-gebied, een skigebied op de grens met Oostenrijk, moest al een dag na de opening van het seizoen worden gesloten. Toegangswegen zijn afgesloten, liften zijn stilgelegd en er is acuut lawinegevaar. (Lees verder onder de foto)

© REUTERS

Volgens de weersverwachtingen wordt de sneeuwval zaterdagavond minder. Dat geldt ook voor Tirol en andere gebieden in het noorden van Oostenrijk. Het gaat echter wel harder vriezen, met temperaturen tot onder de -20 graden.

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer