IMAGO/Ardan Fuessmann

Vliegverkeer in München kan hervat worden, wel nog duizenden gezinnen in de regio zonder stroom na zware sneeuwval

In München, in Duitsland, wordt het vliegverkeer stilaan hervat nadat het gisteren de hele dag stilgelegen heeft door het winterse weer. Al zijn er nog heel wat beperkingen. In de regio zitten duizenden gezinnen ook nog steeds zonder stroom door de hevige sneeuwval. 

Op verschillende plaatsen in Europa is de afgelopen dagen heel wat sneeuw gevallen. Het zuiden en zuidoosten van Duitsland bijvoorbeeld zijn bedekt door een dik sneeuwtapijt. Maar naast feeërieke taferelen levert dat ook heel wat problemen op.

Zo zitten duizenden gezinnen in de regio van Beieren zonder stroom, omdat tientallen bomen op de elektriciteitsleidingen terecht gekomen zijn. De reddingswerkers hebben de hele nacht doorgewerkt, maar lang niet alle problemen zijn van de baan. Tientallen wegen zijn nog steeds afgesloten. 

Het vliegverkeer in München kan wel stilaan hervat worden. Door het winterse weer was dat gisteren stilgelegd. De luchthaven waarschuwt wel dat er nog heel wat beperkingen zullen zijn. "Als je vandaag een vlucht hebt, check zeker de status van je vlucht voor je naar de luchthaven reist", klinkt het.

Het openbaar vervoer in München is nog altijd zwaar verstoord. Trams en bussen rijden niet en het treinverkeer zal vermoedelijk nog tot morgen platliggen. 

Gisteren eiste de sneeuw ook één leven: een 54-jarige automobilist slipte op een gladde snelweg in Baden-Württemberg en botste tegen een andere auto. Hij overleed ter plaatse. 

IMAGO/Wolfgang Maria Weber

Niet alleen Duitsland, ook buurlanden Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië blijven niet gespaard van het winterse weer. Daar was er gisteren vooral veel verkeershinder, stroomonderbrekingen en waarschuwingen voor lawinegevaar. 

In Oostenrijk, in het wintersportgebied Obertauern, zijn mogelijk twee mensen bedolven geraakt door een lawine. Een sneeuwplaat is er van de 2.350 meter hoge Seekarspitze gevallen. Er is een zoekactie aan de gang met een helikopter en een ploeg met reddingshonden.

Meest gelezen