VIDEO. “Dat kost geld”: uittrap van doelman in Eredivisie gaat compleet de mist en belandt pardoes op… VAR-scherm

Als doelman een bal weer in het spel brengen, het is niet altijd eenvoudig. Dat bewees RKC-goalie Etienne Vaesen gisteren in de Eredivisie. In de wedstrijd tegen Excelsior waaide zijn doeltrap helemaal de verkeerde kant op. Resultaat: het leer belandde pardoes op het VAR-scherm. De vierde scheidsrechter stond erbij en keek ernaar.

Maarten Vanhoof
Bron: BELGA

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

RKC Waalwijk en Excelsior speelden uiteindelijk 2-2 gelijk. De thuisploeg leek zijn schaapjes voor het uur op het droge te hebben na twee treffers van Yassin Oukili, maar een owngoal van Dario Van den Buijs en een goal van Julian Baas beslisten daar anders over. Ook Belgen Shawn Adewoye en Chris Lokesa speelden de volledige wedstrijd, Zakaria Bakkali kwam voor het uur in het veld en Thierry Lutonda bleef kou lijden op de bank.

Nog in de Eredivisie zette Kaj Sierhuis zette Fortuna op de goede weg met twee treffers, na de koffie diepte Tijjani Noslin de score nog wat verder uit. Siemen Voet, die dit seizoen door Slovan Bratislava aan Sittard uitgeleend wordt, mocht voor het eerst in de basis starten in de defensie, maar kon niet voorkomen dat Million Manhoef milderde tot 3-1. Een kwartier voor tijd kreeg Sierhuis nog dé kans om zijn hattrick te voltooien, maar hij faalde vanop de penaltystip.

Later zaterdag ging Sparta Rotterdam met de zege lopen bij Heracles Almelo (0-1). Joshua Kitolano tekende na het uur voor het enige doelpunt van de partij. Brian De Keersmaecker maakte de negentig minuten vol, Bryan Limbombe werd twintig minuten voor tijd vervangen.

In de stand in de Eredivisie wipt Sparta over Heerenveen naar plek zes, Excelsior, Sittard en Heracles klimmen dan weer voorlopig over Ajax naar plaats negen, tien en elf. Waalwijk behoudt de dertiende plek, Vitesse de rode lantaarn en kon maar twee punten puren uit zijn laatste zeven competitiewedstrijden.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer