© Dick Demey

Volleybal Lotto Volley League

Onherkenbaar Maaseik slikt vierde competitienederlaag

Maaseik -

Na de Champions League-overwinning woensdag in Galati had niemand dit zien aankomen. Een bedroevend zwak Maaseik incasseerde in de Steengoed Arena een spijkerharde 0-3-nederlaag tegen Lindemans Aalst.

In elke set was Maaseik, dat nochtans aantrad met zijn typeploeg, continu op achtervolgen aangewezen. Serverend stokte het bij de Maaslanders vanaf de eerste bal: de misnoegde thuisaanhang mocht geen enkele ace toejuichen, maar kreeg wel weer elf opslagmissers te zien. Thys en Polak waren in het blok een schim van zichzelf, terwijl Saaremaa en Van De Velde aan de overzijde van het net schitterden. Maar de bottleneck zit bij de Noord-Limburgers vooral in de passing. Zoals te vaak in deze competitie kwam Vanker, nochtans sterk in Galati, niet uit de verf. Berkhout kwam hem in de eerste set al aflossen, maar ook de Nederlander kon de bakens niet verzetten en zag met lede ogen toe hoe tegenhanger Folguera Aalst liet swingen. De Andorrees speelde in het seizoen 2019-2020 nog in Maaseikse loondienst en zette zijn ex-ploeg met een glansprestatie een stevige pad in de korf.

De ajuinen zetten met de vingers in de neus de 0-3-overwinning op het scorebord. De vierde nederlaag in zeven competitiematchen levert Maaseik een gedeelde zesde (!) plaats op. De achterstand op leider Roeselare bedraagt door het verrassend competitieverloop wel nog maar zes punten.

Sets: 20-25, 20-25, 17-25.

Maaseik: Polak 6, Bartos 6, Hanzic 13, Cox 10, Thys 3, Vanker. Libero: Perin. Kwamen in: Iribarne 2, Berkhout 1.

Aalst: Van De Velde 11, Peters 10, Pitakoudis 9, Gimeno 16, Folguera 3, Saaremaa 6. Libero: Dufraing. Kwamen in: Muukkonen, Overbeeke.

© Dick Demey

© Dick Demey

© Dick Demey

( rkb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer