Hoe maak je wild toegankelijk klaar? Verkort je de kooktijd als je het vuur hoger zet? En wanneer is welk wild in het seizoen?
Volledig scherm
PREMIUM
Hoe maak je wild toegankelijk klaar? Verkort je de kooktijd als je het vuur hoger zet? En wanneer is welk wild in het seizoen? © Bram Debaenst / Foodphoto

Hoe maak je wild lekker en toegankelijk klaar? HLN-chef Piet Huysentruyt: “Zet het vuur niet hoger, dat helpt niet”

De tijd van een heerlijk stukje wild op je bord is weer aangebroken, maar welke soorten zijn betaalbaar, hoe begin je eraan als je het nog nooit hebt klaargemaakt en hoe herken je een écht goed stuk wild? HLN-chef Piet Huysentruyt beantwoordt zes vragen over wild en deelt drie exclusieve recepten. En poelier René Hermans tipt hoe betaalbaar wild kan zijn. “Een hertensteak maak je even makkelijk klaar als een steak van rund.”