© EPA-EFE

VIDEO. Op drie na snelste marathon aller tijden: Ethiopiër Lemma wint met knaltijd in Valencia

De Ethiopiër Sisay Lemma heeft vandaag de Valencia Marathon gewonnen in een tijd van 2 uur, 1 minuut en 48 seconden. Hij wordt zo de vierde snelste man aller tijden. Onze landgenoten Lahsene Bouchikhi en Amaury Paquet grepen net naast een olympische kwalificatie.

Bron: BELGA

Om naar de Spelen in Parijs te mogen, moesten Bouchikhi en Paquet onder de 2u08’09” van Michael Somers lopen. Daar zaten ze lange tijd voor op schema, maar uiteindelijk werd het net niet. Bouchikhi was de beste Belg in 2u08’36”, Paquet volgde acht seconden later. Ze zijn nu de nummers vijf en zes op de Belgische ranking aller tijden. Ook Simon Debognies waagde een poging, maar haalde de finish niet.

Voorin was Sisay Lemma lange tijd op weg om het Ethiopisch record van Kenenisa Bekele te verbeteren, maar dat bleef uiteindelijk op 2u01’41” staan. Bekele was zelf overigens vierde in 2u04’19”, en dat op zijn 41-jarige leeftijd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook bij de vrouwen ging de overwinning naar Ethiopië. Worknesh Degefa haalde het in een tijd van 2 uur, 15 minuten en 51 seconden en is daarmee de zevende snelste vrouw ooit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer