© Luc Engelbos

Kerstmis  

Neem een kijkje in het Engels kersthuis van Natalina in Nieuwerkerken: “Hobby’s kosten nu eenmaal geld”

Nieuwerkerken -

Al sinds juli is Natalina Tavilla (49) uit Kozen bezig om haar huis onder te dompelen in een uitbundige kerstsfeer. Vier maanden en 160.000 kerstlichtjes later is haar Engels kersthuis helemaal klaar en open voor publiek.

Luc Engelbos

Er zijn wel meer mensen die houden van kerstdecoratie, maar Natalina gaat wel heel erg ver. Twee jaar geleden zag haar huis eruit als een peperkoeken huis, en wilden heel wat mensen ook binnen een kijkje nemen. “We kregen toen in één weekend honderden mensen over de vloer. Vorig jaar waren we daarom verschillende weekends open. En dat doen we ook dit jaar, de drie eerste weekends van december. Nieuw dit jaar is dat we ook een Britse pub hebben ingericht in de tuin. En er is een ander thema nu: ‘Symphony’. Bijna alle decors hier staan in het teken van muziek nu. Gelukkig krijg ik veel hulp van mijn handige man Patrick. Hij heeft heel wat stukken zelf gemaakt, zoals die grote solsleutels die overal terugkomen. En ik heb bijvoorbeeld de decoratieve kaarsen voor mijn rekening genomen.”

Maar toch staan er ook heel veel gekochte stukken. “Door verschillende rugoperaties zat ik de voorbije jaren noodgedwongen vaak thuis. Zo ben ik dan begonnen met het verzamelen van kerstversiering in Engelse stijl. Ik zoek de spullen op tweedehandssites, maar ook in winkels en op beurzen. Sommige stukken liet ik speciaal overkomen uit Engeland of zelfs uit de Verenigde Staten.”

Starten met kerstdecoratie … in juli

© LEN

Omdat we het hele huis hier inrichten, starten we in de zomer al met decoreren. Na drie weken werken in juli was de hal klaar. En eind oktober waren we rond met de hele inrichting. In totaal hangen hier nu zo’n 160.000 kerstlichtjes. De meeste zijn ledlampjes, dus die zijn zuinig in verbruik. Kerst is nu eenmaal mijn hobby en hobby’s kosten nu eenmaal geld. Toch is de toegang gratis voor wie een kijkje wil komen nemen. Maar de komende weken zorgen we ook voor heel wat extra activiteiten. Zo komt er op zondagen een Schotse doedelzakspeler zorgen voor extra sfeer. Verder hebben we de Kerstman en een elfje die aanwezig zijn. We serveren ook warme en koude dranken en hotdogs in de verwarmde tent en onze Engelse winter pop-up pub.”

Drie weken afbreken

Het Engels kersthuis van Natalina in Wouterveld 103 is nog te bezichtigen op 3, 9,10, 16 en 17 december telkens tussen 17 en 22 uur. “Daarna laat ik de decoratie nog tot Driekoningen staan. Ik schat dat we daarna drie volledige weken nodig hebben om alles weer af te breken”, zo besluit ze.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer