2 - 1
90+10'
2 - 2
90+10'

Sensationele topper in de sneeuw. KAA Gent heeft in minuut 100 nog een gelijkspel uit de brand gesleept tegen Racing Genk, dat door een dubbelklapper van Sor lang op weg leek naar de zege. Sleutelmoment was een zware botsing van Tolu, waardoor de thuisploeg in het slot met tien verder moest.

Racing Genk - KAA Gent in een notendop:

• Sleutelmoment: In de extra tijd knallen Tolu en Cuypers hoofd tegen hoofd na een corner. De botsing was zo stevig dat de Genk-spits afgevoerd moest worden, de thuisploeg moest het slot met 10 vol maken. Helemaal op het einde speelt Gent dat overtal toch nog uit: 2-2 via Tissoudali.

• Man van de Match: 2 spitsen die elk 2 keer scoren en die elk deze prijs zouden verdienen. Dan kiezen we toch voor Tarik Tissoudali, die zich na de ultieme gelijkmaker de morele winnaar zal voelen.

• Opvallend: Wel een eervolle vermelding voor de wedstrijd van snelheidsduivel Yira Sor, die pas zijn 1e en 2e competitiegoal van het seizoen maakte. Het was al van 5 februari geleden dat hij de netten nog eens vond in de Jupiler Pro League, ook toen tegen KAA Gent.

Tissoudali en Sor scoren in aangename eerste helft

Veel wissels bij KRC Genk en KAA Gent na de Europese donderdag, met 2 verrassende spitsenkeuzes als voornaamste figuren.

Sor mocht starten bij de thuisploeg en ging op zoek naar zijn eerste van het seizoen. Bij Gent zowaar geen Cuypers in de basis, wel het duo Tissoudali-Orban.

Na een leuke openingsfase met vuur langs beide kanten was Tarik Tissoudali de eerste spits die zich echt kon tonen.

Fofana was Munoz te snel af en haalde de achterlijn, zijn voorzet bereikte de Marokkaan die het erg koel deed. Met een wippertje verschalkte Tissoudali Vandevoordt: 0-1.

Nog geen 5 minuten later kon het al zowel 1-1 als 0-2 gestaan hebben. Roef redde met het gezicht, en dus met een gelukje, meteen daarna trof een typische Orban-knal de lat.

Het geluk van Roef bleef echter niet duren. De doelman kwam wel erg onbeholpen uit en de bal belandde pardoes in de voeten van Yira Sor. Die kon de Genk-spits niet meer missen, de 1-1 stond zo toch op het bord na die uitschuiver van Roef.

De rest van de eerste helft verwaterde een beetje in een festijn van overtredingen en protest. Tussendoor misten Paintsil en Sor scherpte in de afwerking op de kansjes die de thuisploeg nog kreeg: 1-1 dus aan de rust.

Ultieme gelijkmaker, opnieuw goals van Sor en Tissoudali

Snel uit de startblokken schieten in de tweede helft was het devies bij Racing Genk. Op het lijf geschreven van snelheidsduivel Sor dus.

Kandouss kon niet volgen, de Genk-spits omspeelde Roef en werkte af. De thuisploeg al snel op rozen.

Gent nam daarna het initiatief weer over, al kwam het slechts tot een hele hoop halve kansen. De beste poging was dan nog van Watanabe, zijn kopbal werd gepareerd door Vandevoordt.

Genk leek de winst over de streep te trekken, het spel lag veel stil. Zo werd er tot minuut 100 gevoetbald, onder meer ook door de zware botsing tussen Cuypers en Tolu. Die zorgde ervoor dat Genk de slotfase met een man minder moest volmaken.

Aan de ene kant liet Baah dé kans op de verlossing liggen, even later was het aan de andere kant wel raak voor opnieuw Tissoudali. Met de heup werkte hij onorthodox af van dichtbij, maar niemand bij Gent die daarom maalde.

Een punt waar beide ploegen niet veel mee opschieten dus, maar waar ze bij de bezoekers toch om konden vieren.