Jupiler Pro League - speeldag 16 - 03/12/23 - 18:32
55'
Philip Zinckernagel
55'
2 - 0

Prima week voor Club Brugge. Na de ruime zege in Besiktas volgde nu de bevestiging tegen een pover Standard. Thiago opende na amper 3 minuten de score, Zinckernagel legde na rust de eindstand vast. Door de overwinning duikt blauw-zwart opnieuw de top 6 binnen, de Rouches blijven achter met 4 op 15.

Club Brugge - Standard in een notendop:

• Sleutelmoment: Een snel doelpunt na de rust drukt de Standard-hoop fors de kop in. De bezoekers leken na die 2-0 van Zinckernagel ook te beseffen dat een terugkeer niet meer mogelijk was. Zeker niet als er amper kansen gecreëerd worden.

• Man van de Match: Philip Zinckernagel was de meest beslissende speler tegen zijn ex-club. Zeker niet al zijn acties lukten, maar met een goal en een assist maakte hij wel het verschil in een wedstrijd zonder al te veel grote kansen. Zo neemt de Deen, samen met zijn coach Deila, revanche op voormalig werkgever Standard.

• Opvallend: Voor het eerst sinds augustus wint Club Brugge nog eens 2 competitiewedstrijden op een rij. Na de zege op Leuven werd het nu ook een vlotte winst tegen Standard. 6 op 6 en de top 6 weer binnen, is de Brugse trein vertrokken?

Kanonstart Club verzilverd door Thiago

Ronny Deila vs. Carl Hoefkens, deel 2. De trainers die vorig seizoen nog aan het roer stonden bij de tegenstander, kruisten op speeldag 16 alweer de degens.

Club Brugge begon voortvarend aan de wedstrijd, vastberaden om de goede lijn door te trekken. Al meteen volgde een beloning voor die sterke start.

Igor Thiago kopte een heerlijke voorzet van Zinckernagel prima binnen en schreeuwde het uit van blijdschap.

Daarna volgden nog een afgeweken schot van Vanaken en een missertje van Jutgla van dichtbij... Tot meer grote kansen kwam blauw-zwart niet, ondanks groot overwicht.

Halverwege de eerste helft knokte Standard zich weer in de wedstrijd, al zat er niet meer in dan het evenwicht herstellen.

Vetlesen mocht bovendien nog van geluk spreken dat hij niet voor rust al zijn 2e gele kaart kreeg na 2 duidelijke fouten op het middenveld. Vergoote spaarde de Noor en zo trokken beide ploegen toch met 11 spelers naar de kleedkamers.

Thiago schreeuwt het uit na zijn doelpunt.

Zinckernagel beslist de wedstrijd vroeg in de 2e helft

De hervonden Luikse moed werd van bij het begin van de tweede helft de kop ingedrukt door de thuisploeg met een nieuwe stevige start.

Na een dubbel gelukje kon Philip Zinckernagel van dichtbij raak treffen tegen zijn ex-club. 2-0, de boeken leken dan al toe te mogen voor Standard, dat geen kans bij elkaar gevoetbald kreeg.

Jutgla liet opnieuw na om te scoren, ook invaller Skov Olsen en nog maar eens de Spaanse spits maakten er geen 3-0 van.

Aan de overkant hield Mignolet in het slot zijn netten nog schoon op een poging van Ohio, het beste wat de Rouches lieten zien in aanvallend opzicht.

Zonder echt grote kansen bij elkaar te voetballen haalde Club Brugge het zo makkelijk van een pover Standard. Blauw-zwart springt de top 6 weer binnen en kan aan een reeksje beginnen te bouwen.

Spileers: "Als we zo blijven doorgaan, zijn we niet te houden"

• Ronny Deila (trainer Club Brugge): "We overrompelden Standard in de eerste 10-15 minuten helemaal. Daarna kwamen ze wel wat opzetten, maar we hadden de controle want we gaven geen kansen weg. Na de rust scoren we snel de 2-0 en verdedigen we goed. Zo pakken we onze 5e clean sheet op een rij. Dan heb je al een goede kans om te winnen. Ik ben heel blij dat we wat constanter worden."

• Carl Hoefkens (trainer Standard): "Thuis kunnen we heel veel en ook verplaatsing hebben we al veel stappen gezet. De volgende stap is om dat ook bij de grote ploegen te doen. Ik kan tevreden zijn over veel dingen vandaag, alleen moet het geloof omhoog. Er zijn redenen zoals jong zijn, dat niet alles mee zit en dat het op details aankomt. Dat zijn excuses die voor mij niet heel lang van toepassing zijn. De conclusie voor mij is dat ik niet ontevreden ben over onze match. We hebben hier goede dingen laten zien en ik ga vanavond naar huis met een gevoel dat hier meer in zou kunnen zitten."

• Jorne Spileers (Club Brugge): "Het was een zeer goede start van de wedstrijd. We geven vandaag niets weg achteraan, op helemaal op het einde met Ohio na. Als we zo blijven doorgaan, zijn we niet te houden. De intensiteit en de winnaarsmentaliteit op training liggen echt hoog nu en dat zie je ook in de wedstrijden."

• Simon Mignolet (Club Brugge): "We hebben het opnieuw erg matuur aan gepakt. We scoren vroeg, alleen hadden we de wedstrijd dood moeten maken in de eerste 20 minuten. We hebben daarna niet gepanikeerd en bleven gestructureerd en compact voetballen. Het geeft een gevoel van vertrouwen en veiligheid om weer de 0 te houden."

Fase per fase

20:25

EINDE: Club haalt het makkelijk van Standard

Jasper Vergoote fluit een wedstrijd af die al even beslist was. Club Brugge had na de 2-0 van Zinckernagel zijn schaapjes op het droge tegen een pover Standard, dat pas in de slotminuten een grote kans bij elkaar kon voetballen. Een al bij al dus erg logische zege voor blauw-zwart, dat de top 6 weer binnen wipt.

90+5' tweede helft
90+4'

Mignolet houdt de 0

Ohio pakt in het ultieme slot uit met de beste aanvallende actie van Standard. Tussen 2 verdedigers vindt hij toch nog de weg richting Mignolet. Die staat goed op te letten en komt prima uit. Ohio knalt van dichtbij op de doelman, corner.

90+2'

Nusa is de volgende die probeert, maar dat is wat te optimistisch. Zijn poging gaat erg ruim over het doel van Bodart.

90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
90+1'

Weer niet voor Jutgla!

Op een tegenaanval na een corner heeft Jutgla dé kans op de 3-0! Hij pakt Bodart tegenvoets, Noubi is goed gevolgd en blockt nog af. Zo kan Bodart toch nog oprapen, geen doelpuntje voor Jutgla.

90'

Geen sneeuw, maar wel ijzige regen valt tijdens de slotfase uit de Brugse hemel. Kansen vallen niet meer uit die hemel.

89'

Ik heb de 3 punten al bijgeschreven bij Club Brugge. Dat voelde al zo na de 2-0.

Tom Boudeweel op Radio 1
84'
84'
wissel
84'

Geel voor Vanheusden

De Standard-aanvoerder tackelt wel op de bal, maar komt toch iets te stevig ingevlogen en moet dat bekopen met een geel karton.

83'
83'

De Cuyper was er net al even bij moeten gaan zitten en nu zit zijn wedstrijd er ook echt op met een licht heupprobleem.

81'

Penalty voor Standard?

De VAR kijkt even naar de beelden, maar Sowah ging toch iets te makkelijk over het been van Onyedika. Geen penalty, en dat is logisch.

79'

Corner voor Standard. Het is veelzeggend dat dat zowat het beste is dat we in aanvallend opzicht al hebben moeten noteren voor de Rouches na de pauze.