Lucinda Brand was de sterkste vrouw in Flamanville.© BELGA

Lucinda Brand triomfeert in Flamanville en pakt tweede wereldbekerzege op rij, Sanne Cant komt zwaar ten val en geeft op

Lucinda Brand (34) heeft de wereldbekercross in Flamanville gewonnen. De Nederlandse van Baloise Trek Lions was duidelijk de sterkste en ging solo in de tweede ronde. Minder goed nieuws was er voor Sanne Cant, die moest opgeven na een pijnlijke valpartij.

Maarten Vanhoof

Lucinda Brand haalde het uiteindelijk met een voorsprong van twintig seconden op de Zwitserse Marie Schreiber. De Nederlandse Leonie Bentveld reed een sterke cross en kwam binnen op een halve minuut. Beide youngsters waren heel tevreden met hun podiumplaatsen in wat de zesde manche van de Wereldbeker was.

Laura Verdonschot was de beste Belgische op de elfde plaats, op ruim anderhalve minuut van Brand. Maar Sanne Cant verging het dus minder goed. De Belgische kampioene kwam zwaar ten val in een modderige bocht. Ze probeerde haar cross nog verder te zetten, maar moest uiteindelijk toch de strijd staken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voor de 34-jarige Brand was het de tweede opeenvolgende WB-zege. Vorige week won de Nederlandse ook al in Dublin. In de tussenstand doet ze een goeie zaak en wordt ze tweede op 39 punten van haar landgenote Ceylin del Carmen Alvarado, zondag afwezig door ziekte. Ook wereldkampioene Fem van Empel was er, daags na haar zege in de Superprestige in Boom, niet bij in Normandië.

Volgende week zondag (10 december) staat in het Italiaanse Val di Sole de zevende wereldbekercross op het menu.

Brand.© BELGA

Uitslag

Het podium bij de vrouwen in Flamanville.© BELGA

1. Lucinda Brand

2. Marie Schreiber: 20”

3. Leonie Bentveld: 30”

4. Denise Betsema: 45”

5. Shirin van Anrooij: 55”

6. Annemarie Worst: 58”

7. Manon Bakker: 59”

8. Inge van der Heijden: 1’17”

9. Hélène Clauzel: 1’21”

10. Amandine Fouquenet: 1’29”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer