VIDEO. Daal mee af met de nieuwste attractie in Bellewaerde

Op vrijdag 5 mei opent de nieuwe attractie Dawson Duel voor het publiek in Bellewaerde. Na de technische inspectie door een externe keuringsorganisatie, is de attractie goedgekeurd voor opening. Bezoekers van Bellewaerde kunnen, na een wandeling tot 25 meter hoog, met elkaar in duel gaan in een spannende race tot op begane grond. De eerste Duelling Alpine Coaster in Europa is een investering van 4 miljoen euro voor het park.

ptb

Met de nieuwe attractie Dawson Duel heeft Bellewaerde een dubbele Europese primeur te pakken. Voor het eerst in Europa is er een duellerende Alpine Coaster gebouwd. Bovendien is deze niet gebouwd op een heuvelrug, maar werd deze op maat geconstrueerd op palen.

© ptb

De attractie bestaat uit twee sporen die evenwijdig naast elkaar de afdaling maken. Hierdoor kunnen bezoekers met elkaar in duel gaan in een spannende race tot op de begane grond. Vooraleer de bezoekers dit duel kunnen aanvatten, staat hen nog een adembenemende tocht naar boven te wachten. Via een unieke wandelbrug zullen de families tussen de boomtoppen aankomen in een imposante toren van 25 meter hoog.

© ptb

Getest en gekeurd

Afgelopen weken werd de attractie verder afgewerkt en uitvoerig getest. Na een grondige keuring door de externe keuringsorganisatie staat het licht op groen om de attractie te openen voor het publiek.

“Na een lange voorbereidingstijd en een intensieve constructiefase, kunnen we eindelijk deze dubbele Europese primeur openen voor het publiek. Een typische familie-attractie waar jong en oud samen plezier en avontuur kunnen beleven in een groene omgeving”, zegt Stefaan Lemey, algemeen directeur Bellewaerde.

Voor de bouw van deze attractie werd een investeringsportefeuille van meer dan 4 miljoen euro aangewend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen