Louis Hazard verloor met Brussels tegen Kangoeroes Mechelen.© Gregory Van Gansen

Basketbal BNXT League Circus Brussels - Kangoeroes Mechelen 74-88

Circus Brussels mist kans om zich in top vijf te nestelen na nederlaag tegen Mechelen: “Defensief was het niet goed”

Brussel -

Circus Brussels deed in de BNXT League afgelopen speeldag een slechte zaak. De club uit de hoofdstad verloor in eigen huis van Kangoeroes Mechelen met 74-88. “Defensief was het niet goed”, zegt een ontgoochelde Louis Hazard.

Patrick Ceulemans

Circus Brussels wilde na de winst tegen Leuven Bears enerzijds bevestigen en anderzijds een rechtstreekse concurrent verder wegduwen in het klassement. “Winst tegen Kangoeroes Mechelen zou ons op de vierde stek brengen. We zouden dan ook twee wins meer tellen dan de Mechelaars. Het draaide jammer genoeg anders uit”, zegt Louis Hazard.

Zonder Terry Deroover (enkelblessure) en met Alex Libert (heup) op halve kracht en slechts een tiental minuten op het parket, kwam Brussels ook te kort in rotatie. De Brusselaars waren tegen een sterk Kangoeroes Mechelen de ganse match op achtervolgen aangewezen en lagen in bijna alle statistieken onder. Het incasseerde dan ook een logische 74-88-nederlaag. Met 6 op 11 staat Brussels nu op een gedeelde vijfde plaats met Kangoeroes Mechelen en Luik en slechts één zege meer dan Spirou Charleroi.

“Weg dus de kans om ons steviger in de top vijf te nestelen”, beseft Louis Hazard. “Waar het fout liep? Defensief was het niet goed. We leden ook veel balverliezen (19 stuks, red.) waardoor Kangoeroes Mechelen met snel basketbal kon uitpakken. In het vierde kwart konden we nog met een remonte uitpakken. We keerden terug tot zes punten, maar gleden dan opnieuw uit de match. Dat we met veertien punten verliezen is ook een slechte zaak. Als we op dezelfde plaats eindigen telt het doelsaldo. Dat zijn evenwel zorgen voor later. Er is trouwens nog een terugmatch in Kangoeroes Mechelen. We bekijken het dan ook stap voor stap en blijven die Elite Gold ambiëren. Hopelijk beschikken we snel over een volledige selectie. Met een druk programma zal dat nodig zijn.”

Kwartfinale

Komend weekend wordt de BNXT League eventjes on hold gezet. De kwartfinales van de Beker van België staan op het programma en Brussels neemt het op tegen Spirou Charleroi. Vrijdag 8 december (20.30 uur) wordt de heenwedstrijd betwist in Neder-Over-Heembeek. De return is op zondag (16 uur) in Charleroi. Als Brussels zich plaatst voor de halve finale (19-21 januari) van de Belgische Cup, wacht een dubbele confrontatie met de winnaar van het duel tussen Kangoeroes Mechelen en Telenet Giants Antwerp. De finale van de Beker van België gaat door op zondag 10 maart in Vorst Nationaal.

Brussels-Kangoeroes Mechelen 74-88

Kwarts: 16-21, 16-18, 14-21, 25-25

Brussels: Watson-Gayle 5, Harris 20, Hazard 11, Horvath 9, Desiron 10, Libert 0, Kotrulja 2, Ntesa Bunzu 2, Hanquiez 7, Ambrose 8, Tshimanga 0

Kangoeroes Mechelen: Loubry 19, Mukubu 17, Peciukevicius 7, Palinckx 10, Brandwijk 7, Whyte 11, Van Den Eynde 8, Van Eyck 0, Dammen 3, Lightfoot 6

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer