© HBVL

Weer

Wit tapijt in verschillende delen van Limburg, sneeuwval op meeste plaatsen gestopt

Limburg -

Er trekt momenteel een sneeuwzone over de provincie Limburg waardoor het op de plaatselijk gevaarlijk glad kan zijn. De sneeuw blijft (nog) wel niet liggen. Vanavond volgt een nieuwe sneeuwzone waardoor het landschap wit kan kleuren.

Gunter Willekens

“Vooral het zuiden van de provincie is op dit ogenblik (omstreeks 15 uur, nvdr) aan de beurt”, stelt weerman Ruben Weytjens. “De sneeuwzone schuift langzaam naar het noordoosten. Maar doordat de temperatuur 1 à 2 graden bedraagt, blijft die sneeuw niet liggen. Er kan zich op sommige plekken een sneeuwlaag van 2 tot 5 centimeter vormen.”

Sintpaleis in de sneeuw.© Patrick Smets

Vanavond tussen 17 en 20 à 21 uur kan het anders worden. “Er valt dan wat meer sneeuw, het zal ook wat kouder zijn, en als de vlokken voldoende dik vallen dan kan het ook even wit worden. De wegen kunnen dan ook gevaarlijk glad zijn.”

“Voor de liefhebbers van sneeuw wordt de mooiste periode van de dag. In het tweede deel van de avond en de nacht warmt het op en zal het dooien. Morgen zal er wellicht niks meer van sneeuw te zien zijn.”

Het station in Genk.© Chris Nelis

Ook maandagochtend is nog wat winterse neerslag mogelijk. De volgende dagen stijgen de temperaturen en zijn er geen winterse toestanden op de weg.

Alden Biesen.© Patrick Smets

Beringen.© Zahra Boufker

Sint-Truiden.© Jozef Croughs

Bilzen (Hees).© Eddy Vandoren

Bree.© Patrick Brebels

Herk-de-Stad.© Luc Weyens

Brustem.© Jozef Croughs

Tongeren.© Dirk Roefflaer

Heusden-Zolder.© Zahra Boufker

Alden Biesen.© Patrick Smets

Bilzen.© Tom Palmaers

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer