© ATV

18-jarige bekent dat hij prostituee ‘Linda’ (50) vermoordde en in stukken sneed in Deurne

De 18-jarige Mohammed K. heeft de moord op de Chinese prostituee ‘Linda’ (50) bekend. Het in stukken gesneden lichaam van de vrouw werd eind januari aangetroffen in de kelder van een gebouw in de Bisschoppenhoflaan.

Sam Reyntjens

De moord op de 50-jarige ‘Linda’ dateert van eind januari dit jaar en was van een zelden geziene gruwel. In de kelder van een appartementsgebouw in de Bisschoppenhoflaan in Deurne troffen bewoners een reiskoffer aan met daarin de romp van een toen nog onbekende vrouw. De politie kwam massaal ter plaatse en dezelfde avond nog werden elders in de kelder de andere lichaamsdelen van het slachtoffer gevonden. Vrij snel kon de vrouw geïdentificeerd worden als een 50 jaar oude Chinese prostituee die vanuit Barcelona naar Deurne was gekomen en de naam ‘Linda’ gebruikte.

De speurders van de federale gerechtelijke politie slaagden er ook in het appartement terug te vinden waarin de vrouw om het leven gebracht was. Hoewel haar moordenaar er alles aan gedaan had om de sporen van de moord uit te wissen – er werd zelfs geschilderd – konden toch nog bloedsporen gerecupereerd worden.

LEES OOK. Verdachte (18) opgepakt voor moord op Chinese prostituee van wie lichaam in reiskoffer in Deurne werd gevonden

Begin juni volgde de echte doorbraak. In een appartementsgebouw aan de overkant van de straat werd de 18-jarige Mohammed K. uit Sierra Leone opgepakt als verdachte van de moord. K. beweerde aanvankelijk dat hij wel geholpen had met het in stukken snijden van het lichaam, maar dat hij niet bij de moord betrokken was. Volgens hem was de moordenaar een vriend wiens naam hij niet kende. Een uitleg die meteen ongeloofwaardig klonk en waarop K. ondertussen ook is teruggekomen. “Mijn cliënt heeft de feiten inderdaad bekend”, bevestigt zijn advocaat Johan Platteau. Volgens Het Laatste Nieuws kwam die bekentenis er na een test met de leugendetector.

Normaal zouden de speurders maandag een nieuwe reconstructie houden, maar die gaat op vraag van de verdediging niet door. “Het is momenteel niet opportuun een wedersamenstelling te houden”, aldus advocaat Platteau.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen