Mahdi hekelt “vermoeiende” N-VA-houding die “iedereen jarenlang gijzelt in communautaire loopgraven”

© BELGA

CD&V-voorzitter Sammy Mahdi heeft kritische bedenkingen bij de uitspraken van N-VA-voorzitter Bart De Wever het voorbije weekend. Volgens Mahdi komt de N-VA-houding grofweg neer op: “opkomen in Wallonië om (centrum)rechtse partijen te verzwakken, iedereen jarenlang gijzelen in communautaire loopgraven en iedere federale hervorming voor de koopkracht en zorg van mensen nu al weigeren”. “Vermoeiend”, zo verzucht de CD&V-voorzitter op X, het vroegere Twitter.

wver
Bron: BELGA

N-VA-voorzitter Bart De Wever herhaalde dit weekend in verschillende media dat hij enkel nog over federale regeringsdeelname wil spreken als daarbij het confederalisme op tafel ligt. Voor iets anders wil De Wever zijn Schoon Verdiep niet verlaten. Dat N-VA voortdurend vragen krijgt over een mogelijke samenwerking met het Vlaams Belang is volgens De Wever “irrelevant”. Een meer relevante vraag is volgens hem of de voorzitters van CD&V, Sammy Mahdi, en van Open VLD, Tom Ongena, van plan zijn om in een nieuwe Vivaldi-regering te stappen als die maar gesteund zou worden door 30 procent van de Vlamingen.

Net als Open VLD-voorzitter Tom Ongena geeft ook CD&V-voorzitter Sammy Mahdi geen antwoord op die vraag van De Wever. Eveneens net als Ongena vreest Mahdi dat de N-VA-houding zal neerkomen op een nieuwe aanslepende communautaire impasse.  

(Lees verder onder de post)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Mahdi verwijst op X naar gesprekken die hij had met Maxim Prévot, de voorzitter van Les Engagés. Die gingen onder meer over “de fiscale blauwdruk om lasten op arbeid te verlagen”,  o en over “kernenergie en strategische autonomie”. 

“Met loopgraven gaan we er niet geraken. Aan die jarenlange politieke stilstand doe ik echt niet mee”, besluit Mahdi.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen