3 - 3
90'

Dubbele opdoffer voor Manchester City. De Engelse landskampioen zag eerst Jeremy Doku uitvallen met een blessure en gaf in het slot nog de zege weg tegen Tottenham. Vooral dat eerste is vervelend nu de drukste periode van het voetbaljaar eraan komt.

Bezorgde blikken in het Etihad Stadium rond minuut 52.

Publiekslieveling Jeremy Doku had Pep Guardiola net gesignaleerd dat er iets niet honderd procent oké was in zijn rechterbovenbeen. In de voorafgaande minuten had de Rode Duivel ook al enkele kansen laten voorbijgaan om mee vooruit te trekken.

Dan weet je dat er iets niet klopt bij Doku, die na zijn wissel meteen de spelerstunnel in strompelde.

De komende dagen zullen de resultaten van de scans groot nieuws zijn in Engeland - al moet misschien niet meteen het ergste gevreesd worden.

Voor City komt de timing van de blessure wel ongelukkig. Net nu de drukke eindejaarsperiode aanbreekt, kan Guardiola elke speler goed gebruiken.

Woensdag wacht Aston Villa in een midweekmatch, dan Luton Town, enzovoort.

Doku als tussenstation

In het duel tegen Tottenham was Doku in de eerste helft overigens een cruciaal onderdeel in de aanvalsmachine van Manchester City.

Al eiste eerst Spurs-aanvaller Son een hoofdrol op. De Zuid-Koreaan opende de score eerst voor zijn ploeg, maar werkte een bal drie minuten later ongelukkig in eigen doel.

Zo dicht lagen vreugde en verdriet dus bij elkaar in de openingsfase.

Dan was het verschil tussen beide ploegen in het vervolg van de eerste helft groter.

Manchester City trok het laken autoritair naar zich toe en voetbalde de ene na de andere kans bij elkaar. Haaland miste het onmogelijke, zijn ploegmaats - onder wie Doku - troffen beide palen én de lat.

Spurs dankte de goden.

Al konden ook die niet voorkomen dat City door een briljante aanval, met Doku als tussenstation en Foden als eindpunt, toch met een oververdiende voorsprong de kleedkamer in trok.

Opnieuw 3 goals na rust

In de tweede helft, grotendeels dus zonder Doku, kon Tottenham beter weerwerk bieden tegen de aanvalsgolven van City.

Twintig minuten voor tijd kwamen de Spurs zowaar op gelijke hoogte door een knappe plaatsbal van Lo Celso.

Gelukkig had de vervanger van Doku niet veel tijd nodig om zijn stempel te drukken. Jack Grealish rondde in minuut 81 een assist van Haaland af.

Maar wie dacht dat de partij daarmee beslist was, kwam bedrogen uit. Bij het ingaan van de extra tijd kopte Kulusevski de bezoekers alsnog op 3-3.

Na de blessure van Doku vloekten ze in Manchester een tweede keer. Door het puntenverlies staat City nu derde op 3 punten van Arsenal.

De hamvraag: hoelang zal Guardiola straks Doku moeten missen in de inhaaljacht?