Simon Ferson.© Raymond Lemmens

Simon Ferson en Anne Schreurs voeren bisnummer op in sinterklaasveldloop van Bree

De sinterklaasveldloop in Bree leverde dezelfde winnaars als vorige week in Genk op. Simon Ferson (LOOI) en Anne Schreurs (GENK) zetten de snelste tijd neer in de vrieskou.

Gert Sillen

Simon Ferson was niet eens van plan om te starten aan zijn tweede LCC-veldloop, pas zaterdagavond laat besloot de student burgerlijk ingenieur om zondag aan de start te staan. “Ik had toen pas gedaan met studeren en kon wel ontspanning gebruiken”, vertelde Ferson. “Op zich ging het goed, maar het topgevoel van vorige week in Genk, had ik niet t e pakken. Wellicht speelden de zware trainingen van afgelopen week een rol, al denk ik dat ik nooit eerder in zo’n goede conditie stak. Ik denk dat ik nu de vruchten pluk van het harde voorbereidingswerk in aanloop naar het BK.”

Gaat Ferson na zijn twee op twee in Genk en Bree nu dan voluit voor een LCC-klassement? “Neen, ik denk het niet. Op dit moment staat er nog niets op de planning. Zelfs geen nieuwe veldloop. Misschien dat ik op het einde van het jaar nog ergens een kerstcorrida meepik. Ik moet het eerst nog allemaal eens bespreken met mijn trainer Frank Bastiaens.”

Anne Schreurs.© Serge Minten

Hattrick Schreurs

Wie wel voluit voor het eindklassement van het LCC-regelmatigheidscriterium gaat, is Anne Schreurs. De inwoonster van As, zorgde met haar zege in Bree voor een hattrick. “Met mijn overwinningen in de crossen van Tongeren en Genk erbij, zorg ik zo voor een hattrick. In Pelt kwam ik niet aan de start. Met deze drie zeges leid ik comfortabel in het klassement, ik zit nu zelfs al aan negen LCC-zeges. De tiende? Ik hoop daar deze winter nog in te slagen. De volgende manche in Dilsen zal het zeker niet zijn, want in principe zal ik daar ontbreken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer