© EPA-EFE

VIDEO. Victor Boniface alweer beslissend voor Leverkusen, Thomas Meunier voor het eerst dit seizoen in actie bij Dortmund

De transfer van Victor Boniface afgelopen zomer van Union naar Leverkusen is een schot in de roos voor die Werkself. De 22-jarige Nigeriaanse aanvaller scoorde dit keer de gelijkmaker tegen Dortmund. Het was al zijn achtste goal in de Bundesliga, over alle competities zit hij zelfs al aan 13 treffers in 19 matchen. Bij Dortmund mocht Thomas Meunier 6 minuten meedoen, zijn eerste minuten in meer dan een half jaar.

Michael Van Damme

Leverkusen betaalde afgelopen zomer 12 miljoen euro voor de smaakmaker van Union en zal zich dat nog geen seconde beklaagd hebben.

Boniface was zondag nog maar eens beslissend. In de thuismatch tegen Dortmund scoorde hij na 79 minuten de 1-1, zijn achtste Bundesliga-doelpunt. Een moeilijke goal was het niet, maar Boniface was wel goed doorgelopen achter de rug van zijn mandekker door.

Bij Dortmund mocht in de slotfase Thomas Meunier opdraven. Het waren na veel blessureleed zijn eerste speelminuten voor de A-ploeg sinds 15 april 2023, meer dan een half jaar geleden.