Archiefbeeld.© Serge Minten

Volleybal Nationale 1 dames

Invallers houden Tongeren op titelkoers met zege in derby tegen Wellen

Wellen

Zaterdagavond rond de klok van tienen hees Tongeren zich zowaar naar de eerste plaats in de rangschikking. Datovoc zette in een aantrekkelijke Haspengouwse derby Wellen in vier sets aan de kant.

“Luxeproblemen zijn mijn enige kopzorg”, aldus een tevreden T1 Niels Notelaers. “Wellen was beter in de eerste set. Bij ons waren er enkele meisjes onder de indruk van de omstandigheden. Wellen had er - zo kennen we Michel Groven - weer een feest van gemaakt. Vanaf set twee namen wij echter het voortouw. Dat had ik vooral te danken aan sterke invalbeurten van Marie Meynckens, Marthe Van der Aa en Jella Mentens. Ik ben erg blij voor Jella, die lang buiten strijd is geweest. Zij bracht stabiliteit in het achterveld en scoorde veel via het blok.”

Met Geel, Tongeren, Namen, Michelbeke en Vilvoorde zijn er vlak voor de winterstop nog 5 gegadigden voor de hoofdprijs. “Ik verwachtte dat Michelbeke naar de titel zou snellen”, aldus Notelaers. “Maar dat loopt dus even anders. Saturnus is wel de enige ploeg die een promotie naar de Liga budgettair aankan. De andere ploegen willen wel graag kampioen worden, maar niet promoveren. Het blijft gek dat de kampioen bij de dames dat moét doen, terwijl de primus in eerste nationale bij de heren dat mag weigeren.”

Sets: 26-24, 20-25, 18-25, 20-25.

Wellen: L. Bungeneers 5, Briels 15, Pirèt 7, Lemmelijn 9, Smets 11, B. Bungeneers 1. Libero: S. Bastin. Kwamen in: J. Bastin 11, Schaekers 1, Degrave, Dumont.

Tongeren: Pipeleers 1, Pass 6, E. Meynckens 4, Winters 6, Baert 4, Gielkens 3. Libero: Luyck. Kwamen in: Mentens 11, M. Meynckens 14, Van der Aa 5, Notelaers.

(rkb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer