Ook maandag nog oppassen voor gladde wegen en fietspaden, nog winterse neerslag op komst

Het is maandag nog steeds oppassen geblazen op de weg. Omdat er nog wat winterse neerslag verwacht wordt, kunnen er nog steeds gevaarlijke situaties ontstaan door gladde wegen. Daar waarschuwt het Agentschap Wegen en Verkeer voor.

gjs

De temperaturen gaan maandag later op de dag gevoelig omhoog, maar de dag beginnen doen we nog steeds bij barre koude. Bovendien wordt er opnieuw winterse neerslag en regen verwacht die door de erg lage wegdektemperaturen - ze liggen rond het vriespunt in heel Vlaanderen - opnieuw sneeuw- en ijsplekken kan veroorzaken.

“Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) volgt de toestand van de weg op en rijdt opnieuw uit waar nodig”, klinkt het in een persbericht. Er is wel preventief gestrooid op veel plaatsen, maar “aan fietsers en bestuurders wordt gevraagd om goed op te letten wanneer ze maandagochtend de weg op gaan”, klinkt het. “AWV roept ook op om lokale (winterse) buien te melden via de KMI-app. Deze informatie helpt de winterdienst om nog preciezer de lokale risico’s op gladheid in te schatten. Aan bestuurders die maandagochtend de wagen nemen, wordt ook aangeraden om de website van het Vlaams Verkeerscentrum te raadplegen.”

Aan het einde van de dag zullen de temperaturen in Vlaanderen vermoedelijk rond de 4 tot 6 graden schommelen. Het grootste gevaar zal dan wellicht geweken zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer