© Meesh Davignon Calliope Nubz

Mensen sturen massaal schoentjes naar kip zonder tenen

Een Amerikaanse hondentrainster, Meesh Davignon, adopteerde een kip die de meeste van zijn tenen verloor door zogenaamde kalkpoten. Die worden veroorzaakt door mijten die zich tussen de schubben van de tenen en de poten bij kippen nestelen. Als de tenen en nagels volledig verkalkt zijn, brokkelen ze af. “Ik vond hem schattig”, zegt de Californische Davignon in The Washington Post over haar adoptiekip, wiens ras tot de kleinste kippen ter wereld behoort.

trg
Bron: Washington Post

Doordat hij amper nog tenen had om op te lopen, wiebelde de kip op de noppen van zijn poten. Daarom besloot Davignon hem Nubz te noemen. Bij de andere 12 kippen van Davignon op de balk kan Nubz niet slapen, omdat het zich zonder tenen niet kan vastklemmen. Zo slaapt de adoptiekip bij Davignon in de kamer, in een mand naast haar bed.

© Meesh Davignon Calliope Nubz

De Amerikaanse hondentrainster behandelde de poten van Nubz, zodat de kip van wiebelen evolueerde naar rondlopen. Maar Davignon merkte dat de kip moeite had met vuil en grind. Nubz heeft door zijn kalkpoten namelijk een heel dunne huid.

Davignon haalde een klein paar pantoffels vanonder het stof. Die waren ooit van haar chihuahua, Rex, geweest. Maar de pantoffeltjes, versierd met rendieren, had de kleine hond nooit willen dragen. Wat bleek: met de chihuahua-schoentjes aan ging Nubz lopen als nooit tevoren.

Davignon begon TikTok-filmpjes te maken van Nubz terwijl die ronddwarrelde op zijn rendierslippers. Het resultaat: volgers smolten voor de schattige video’s en stuurden pakketjes op met schoentjes om Nubz schoenenkast uit te breiden.

Ooit had de kip geen tenen. Nu heeft het onder meer wollen laarsjes, tennisschoenen, blue suede shoes, sandalen, laarzen met dino’s en regenboogbotjes.(TRG)

© Meesh Davignon Calliope Nubz

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER