© AP

Belgen in het buitenland: Arthur Theate gaat geblesseerd van het veld in Marseille

Arthur Theate heeft zondag op de veertiende speeldag in de Ligue 1 met Rennes een 2-0 nederlaag geleden in Marseille. De Rode Duivel maakte dat niet tot het einde mee. Vijf minuten voor de rust, bij 1-0, ging hij met een blessure aan het linkerbeen van het veld. Na de vijfde nederlaag van het seizoen zakte Rennes naar de twaalfde plaats in de stand.

Bron: BELGA

Axel Witsel speelde een volledige wedstrijd voor Atletico, maar kon niet voorkomen dat zijn team in de topper van de vijftiende speeldag in La Liga een 1-0 nederlaag leed bij Barcelona. Joao Felix, nota bene door Atletico uitgeleend aan Barcelona, scoorde het enige doelpunt van de partij in de 28e minuut. Witsel kreeg in minuut 34 geel. In de stand is Barcelona met 34 punten derde, op vier punten van Real Madrid en Girona. Atletico is met 31 punten vierde, maar heeft nog een inhaalwedstrijd te goed.

Dodi Lukebakio maakte de negentig minuten vol voor Sevilla, dat 1-1 gelijkspeelde tegen Villarreal. Het ene punt brengt Sevilla niet verder dan de vijftiende plaats.

Arne Engels mocht zes minuten voor tijd invallen bij Augsburg, dat op de dertiende speeldag in de Bundesliga met 2-1 won van Frankfurt. Zijn team klom dankzij de driepunter naar de negende stek op.

In Turkije hielp Julien Ngoy 72 minuten mee aan een 4-2 zege van Kasimpasa tegen Garziantep. Na veertien speeldagen is Kasimpasa zevende.