Bloedneus levert populaire voetbalster Alisha Lehmann voor één keer eens geen haat op: “Zo moedig, zo sterk, zo sexy”

De Zwitserse vrouwen boekten afgelopen weekend een stuntzege in de Nations League. Topland Zweden werd met 1-0 huiswaarts gestuurd. Superster Alisha Lehmann was erbij en stal de show, met een bloedneus...

Vincent Van Genechten

Ana-Maria Crnogorčević scoorde al na zes minuten de winning goal in de Swissporarena in Luzern. Niet veel later moest Lehmann - de best gevolgde voetbalvrouw op Instagram - even naar de kant. De aanvalster van Aston Villa had na een val een bloedneus opgelopen en had verzorging nodig.

Zwitserland boekte de eerste overwinning in de Nations League, waar het laatste staat met 3 punten in een groep met ook nog Italië en Spanje. “Wat een gevecht. Zo gelukkig met de drie punten en zo trots op onze ploeg”, aldus Lehmann op haar Instagram-pagina met 16,2 miljoen volgers.

Ex-ploegmate Ruesha Littlejohnm kwam vervolgens met een bijzondere opmerking. “Zo moedig, zo sterk, zo sexy”, aldus de Ierse speelster. Lehmann kon er smakelijk om lachen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het was in het verleden en ook recent nog anders voor de Zwitserse op sociale media. Zo werd ze vorige maand online aangevallen na een 7-1 nederlaag tegen Spanje omwille van het feit dat ze make-up draagt tijdens wedstrijden. Maar de haat laat Lehmann al lang passeren.

“Mensen zeggen vaak: Vrouwen kunnen niet voetballen, ze moeten in de keuken staan. Weet je… Het is natuurlijk niet leuk om te horen omdat we elke dag zo hard trainen, maar de haat geeft me meer kracht”, zei Lehmann eerder al eens aan Sky Sports. “Ik voel me rot als mijn moeder me zo’n dingen stuurt. Ik zeg tegen haar: Lees dit niet, ik zou het nooit lezen. Het maakt mij eerlijk gezegd niet zoveel uit. Ik lees en kijk gewoon niet. Ik concentreer me op de goede reacties. Achter een computer is het altijd makkelijk om iets te zeggen. Ik denk niet dat mensen het in ons gezicht zouden durven zeggen.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer