Direct naar artikelinhoud
De Kloof

De Pinte heeft de laagste kloof-score, maar waar is de kloof het grootst? Ontdek hier hoe groot de ongelijkheid is in uw wijk

De Pinte heeft de laagste kloof-score, maar waar is de kloof het grootst? Ontdek hier hoe groot de ongelijkheid is in uw wijk
Beeld RV

De plaats waar je wieg staat, bepaalt in belangrijke mate op welke positie je aan het leven kan starten, blijkt uit De Kloof, de nieuwe onderzoeksreeks van De Morgen. Maar hoe diep is die kloof precies in uw gemeente? Bekijk via de interactieve kaart hieronder de kloof-score van uw wijk en ga na hoe de kansarmoede is geëvolueerd in de loop der jaren.

en

Lees ook 

Nieuws. Dubbel zoveel arme kinderen in Vlaanderen op 20 jaar tijd

Achtergrond. Waarom je beter opgroeit in De Pinte dan in Luchtbal: ‘Een tandarts? Die heb je hier niet’

Spel. Speel de game ‘De Kloof’ en ontdek of u een voorsprong of achterstand hebt in het leven

De Kloof

Is succesvol zijn nog wel een kwestie van hard werken, of gaat het meer over waar je wieg staat? Hoe diep is de kloof tussen de haves en de havenots in Vlaanderen? Wat als je met een achterstand aan de race moet beginnen? En hoe kunnen we de kloof dichten? De Morgen zocht het uit.

Werkwijze

Om een duidelijk beeld te kunnen schetsen van de kansarmoede en de kloof tussen arm en rijk in heel Vlaanderen, hebben we 60 verschillende statistieken per gemeente verzameld. U kunt ze hier allemaal ontdekken. Op een nog kleinschaliger niveau hebben we 8 verschillende statistieken per wijk verzameld om de kansarmoede in te schatten. Ook die gegevens vindt u hier terug. Voor wie graag wil weten hoe de kansarmoede geëvolueerd is in de loop der jaren, hebben we een kaart tot op wijkniveau samengesteld waardoor u kunt scrollen vanaf 2008 tot vorig jaar. Lees meer over onze werkwijze.