5 jaar celstraf voor man die op terugweg van Gentse Feesten iemand bijna doodklopt, maar zich “niets meer herinnert”

© fvv

Gent -

Een stomdronken avondje Gentse Feestje eindigt voor een Tunesiër (38) met vijf jaar cel. Zelf herinnerde hij zich niets, maar op terugweg klopte hij een andere man bijna dood. Het leven van het slachtoffer hing aan een zijden draadje. Maandag werd hij veroordeeld de Gentse rechtbank.

Simon Dekaezemaker

Vijf jaar cel en een schadevergoeding van 22.000 euro. Dat is de straf die de 38-jarige Tunesiër kreeg voor de hallucinante feiten. Het slachtoffer was die bewuste nacht aan het leveren met zijn bestelwagen in Mariakerke. Plots werd hij benaderd. De man zei geen woord, maar de beklaagde ging over tot buitensporig geweld. Het slachtoffer werd gebruikt als boksbal.

LEES OOK. Dertiger klopt man op terugweg van Gentse Feesten bijna dood, maar “herinnert zich niets meer”: “Hallucinant”

De beklaagde was onder invloed van alcohol en op terugweg van de Gentse Feesten. Hij doolde door Gent in bloot bovenlijf tot in Mariakerke. Het slachtoffer werd geslagen. Toen hij levenloos op de grond lag, werd hij nog meermaals geschopt. Daarna vertrok hij. Alles werd gefilmd door camera’s en daarop was te horen dat hij in het Frans riep: “Jij bent dood.”

Tijdens de behandeling van het dossier verklaarde de dader zich niet te herkennen in de camerabeelden.“Ik beseft niet wat mij bezield heeft, maar ik wou nooit de man doden. . Ik heb die nacht bier, sterke drank, .. gedronken. Het is alsof ik door de drank twee versies van mezelf ben. Ik wou die nacht gewoon feesten, me amuseren, … ik ben geen moordenaar.”

De advocaat van het slachtoffer schetste een onthutsend beeld over de impact van de feiten op zijn cliënt. “Zijn tanden en kaken waren volledig kapot. Maanden kon hij enkel vloeibaar eten krijgen. Hij is getraumatiseerd”, pleitte Thomas Gillis. De beklaagde heeft dertig dagen de tijd om al dan niet beroep aan te tekenen tegen het vonnis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen