De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin zaterdagavond omringd door de pers na de dodelijke mesaanval in hartje Parijs.
Volledig scherm
De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin zaterdagavond omringd door de pers na de dodelijke mesaanval in hartje Parijs. © AFP

Franse minister erkent: “Aanvaller in Parijs is geestesziek. Hij had veel beter psychiatrisch behandeld moeten worden”

De man met jihadistische denkbeelden die zaterdag nabij de Eiffeltoren in Parijs mensen met een hamer en een mes heeft aangevallen, is geestesziek en had beter psychiatrisch behandeld moeten worden. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin zegt dat er duidelijk fouten zijn gemaakt bij het toezicht op de man. Niet bij de inlichtingendiensten, maar in de psychiatrische zorg. De geradicaliseerde man heeft inmiddels toegegeven de feiten te hebben gepleegd. Hij zegt ook alleen te hebben gehandeld.

  1. Drie mannen opgepakt uit entourage dader dodelijke mesaanval Parijs: dader was al veroordeeld voor terreurplannen
    UPDATE

    Drie mannen opgepakt uit entourage dader dodelijke mesaanval Parijs: dader was al veroor­deeld voor terreur­plan­nen

    Er raken steeds meer details bekend over de dodelijke aanval zaterdagavond in het hart van Parijs, nabij de Eiffeltoren. Een jonge Duitse toerist kwam om het leven en twee mensen raakten gewond toen een dader plots willekeurige voorbijgangers aanviel. Het dodelijke slachtoffer werd gestoken met een mes, één van de gewonden werd met een hamer op het hoofd geslagen. De Franse minister van Volksgezondheid maakte zondagmiddag bekend dat de gewonde slachtoffers ondertussen in “goede gezondheid verkeren”. De dader, die “Allah akbar” zou geroepen hebben, werd opgepakt. Hij is geen onbekende voor de Franse autoriteiten. Hij was eerder al veroordeeld voor terreurplannen. Ook drie mannen uit zijn entourage werden ondertussen gearresteerd.