© BFM, atv

Burenruzie in Brasschaat loopt uit de hand: man (33) in levensgevaar na steekpartij

Brasschaat -

Bij een steekpartij in Brasschaat is maandagvoormiddag een 33-jarige man levensgevaarlijk gewond geraakt. Volgens de eerste berichten werd de man neergestoken met een mes na een burenruzie.

jtp nelo jbr

De lokale politie van Brasschaat rukte maandag omstreeks 8 uur uit naar de Sint-Antoniuslei in Brasschaat. “Twee personen raakten gewond na een steekpartij”, bevestigt woordvoerder Julie Mampuy van de lokale politie Brasschaat. “Beiden werden met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Een slachtoffer raakte volgens de eerste vaststellingen levensgevaarlijk gewond.”

De betrokkenen zijn bovenburen, mannen met Afghaanse roots. In het bewuste appartementsgebouw hing al eerder een gespannen sfeer. Een gezin, dat op de eerste verdieping woont, zorgt er namelijk sinds enige tijd voor geluidsoverlast. De man des huizes zou ook de andere buren meerdere keren bedreigd hebben. De politie kwam meermaals ter plaatse om de gemoederen te bedaren.

De omstandigheden van de steekpartij zijn nog erg onduidelijk. Volgens onze informatie haalde een van beide partijen uit met een mes na een uit de hand gelopen burenruzie. “Alle bewoners zijn erg geschrokken van wat er is gebeurd”, zegt een anonieme getuige. “We leefden al langer in angst voor de man die nu het slachtoffer is geworden. Het verbaast ons dat een buurman waar we voordien nooit last mee hadden, nu zijn geduld verloor.”

De politie is een onderzoek gestart. Het gerechtelijk lab kwam ter plaatse voor sporenonderzoek. Het 33-jarige slachtoffer werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. De dader, 43 jaar, werd meegenomen voor verhoor.

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen