Dader Lee Kang-in© AFP

Paris Saint-Germain in een Zuid-Koreaans jasje: waarom Franse recordkampioen aantrad met Koreaanse naambedrukking

Het was u misschien al opgevallen als u afgelopen zondag de match tussen Le Havre en PSG aan het volgen was. Op de achterkant van de Parijse truitjes waren de namen van de protagonisten voor de verandering in het Koreaans gedrukt.

Jens Heylen

En daar schuilt uiteraard een bepaalde reden achter. Sinds de 22-jarige Zuid-Koreaan Lee Kang-in deze zomer in Parijs arriveerde, heeft PSG er een heleboel Zuid-Koreaanse fans bij. Dat ondervonden de Parijzenaars aan den lijve in hun omzetcijfers.

“PSG merkt dat de komst van Lee een stijging van 20% in het aantal Zuid-Koreaanse fans die een wedstrijd in het Parc des Princes komen bezichtigen met zich heeft meegebracht”, luidt het in een persbericht. “Ook op socialemediaplatformen X (voorheen Twitter) en Naver (een Zuid-Koreaans medium) genereren we meer bereik: 22.000 extra volgers op X, en 35.000 op Naver. PSG is daarmee de derde meest gevolgde club in het Aziatische land.” Bovendien kan de Franse recordkampioen ook teren op extra inkomsten afkomstig uit de fanshop in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel. Op één land na is Zuid-Korea intussen ook de grootste afzetmarkt voor PSG.

© AFP

Om dat succes nog wat extra in de verf te zetten, en de Zuid-Koreaanse fans te bedanken, traden de spelers van PSG afgelopen zondag met een Koreaanse naambedrukking aan op hun shirts in de competitiewedstrijd tegen Le Havre. Wie een exclusief, Koreaans exemplaar wil, kan terecht in de fanshop van PSG.

Lee, tot hiertoe goed voor twee goals en één bepalende pass, stond dan ook vanzelfsprekend in de basis bij de Parijzenaars. Beslissend was hij niet. Kylian Mbappé en Vitinha zorgden voor de twee doelpunten en de drie punten, nadat sluitstuk Donnarumma al na tien minuten rood zag voor een karatetrap. In de stand gaat PSG met 33 punten aan de leiding, eerste achtervolger Nice telt vier punten achterstand.

© Getty Images

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer